Oppskrift

Emiliestund

Date: 21/05/11
Location: Amish Paradise
Players: Eirin, Emilie
Menu: Kyllingsalat, fruktsalat, melkesjokolade
Storyline: Farlige stekepanner, klipping av lugg og fjas, masse fjas


Emilie stapper en sjokoladebit i munnen på meg, og sier: "Det var den siste. Jeg spiste bare litt av den". ♥






Jeg er ikke så brun altså. Det er bare kame..Emilie som er så bleik.


Vet du har lyst på: rødt eple, grønt eple, mango, banan, appelsin, pære, sukkerlake

Jeg hadde det fint i går.

bloglovinbloglovinbloglovin

Kanelsnurrer

50 gr gjær
1/2 l melk (trenger ikke være helmelk, lettmelk er like fint)
2 dl sukker
1/2 ts salt
200 gr smør
1 egg
14 dl hvetemel( pluss litt til utbaking)
og ikke minst litt kanel og sukker, men det sei sæ sjøl ;-)

  1. Smuldre gjær (evt. bland gjæra i topplaget av melet du skal ha i om det er tørrgjær), smelt smør og ha over melken(fint om den er temperert). Blandingen skal ha en temp. på ca. 37*c
  2. Tilsett sukker, salt, egg og melet (+ tørrgjær)
  3. Heving i 40 min.
  4. Bak ut, klæsj på smør, sukker og kanel etter behov
  5. Etterhev i førti min. (har du det travelt kan du droppe punkt nr 3)
  6. Pensle med egg eller 1 del melk og to deler
  7. Stek de midt i ovnen i 5-10 min. på 225*c.
  8. Avkjøl på rist
  9. NYT DE PERFEKTE KANELSNURRENE og la nybaktlukta fylle hele huset! NAM!

- Smaka?

Og ikke nok med det

Dere vet jeg strever med senebetennelse, men ikke at jeg har gått med hjernerystelse i snart to uker også. Anbefales ikke å få ei kaninburluke i hodet. Fløyte-tentamenen min må utsettes. Joy. Nå er nervene utenpå kroppen istedenfor inni. Jeg liker nemlig ikke å spille foran folk. Fin sånn.

Jeg har måtte gå uten data, tv og lesing i ei uke nå, og har derfor gått gjennom veggen. Kan ikke risikere å gå på veggen og få enda mer vondt i hodet. Men ja altså! Når man ikke kan drive med noe som hører det moderne samfunnet til, må man være husmor. (Hard fysisk aktivitet er fyfy når det hamres inni hodet.) Så jeg har rydda litt, bretta klær, og ikke minst bakt. Det er forresten bakinga jeg skal fram til nå, for dere skal få oppskriften på verdens beste sjokoladekjeks. Promise.



Det du trenger er:

160 gr smør(melange)
210 gr sukker (vanlig hvitt)
140 gr brunt sukker
360 gr hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 egg
350 g hakket sjokolade (mørk, melkesjokolade, hvit sjokolade eller en blanding (eller nonstop!:-D))

Hvordan?:

Smelt smøret
Sett stekeovnen på 175*c
Bland sammen smør, hvitt - og brunt sukker
Bland i alt det tørre i sukkermassen
Ha i eggene og sjokoladen
Rull deigen i små kuler og spre de utover på ei stekeplate
La de stå i stekeovnen til kantene er gylne i ca. 10-15 minutt(mindre kjeks - mindre tid vice versa).
Legg de på rist til avkjøling når de er ferdigstekte, fiks ett glass iskald melk, eller en kopp kaffe om du er  avhengig av koffein til. Deretter setter du deg ned i godkroken i sofaen og koser deg. Har du lyst har du lov...


Klokka åtte i morgen tidlig sitter jeg på hurtigbåten med flesteparten av folka i klassen. Skal på todagerstur til Trondheim. Gleder meg!

hits