november 2009

Tale til... [hentet med tillatelse fra Sofsen.com]

... De som alltid må lage kvælm (med æ, ja).

Kjære dere som alltid må lage kvælm. Dere har et helt unikt talent. Det må jeg si! Uansett situasjon - dere klarer alltid å lage litt kvælme. Det er ganske beundringsverdig. Jeg finner dere som regel på en fest. Vennene mine og jeg setter på en ordentlig godlåt, la oss si noe av Superfamily eller Led Zeppelin. Så kommer en av dere og tar dere friheten til å skru av, og ikke nok med det: Dere erstatter bra musikk med 50 Cent eller syremusikk som ikke egentlig kan kalles for musikk.

Jeg sverger: Jeg får fæle tanker i hodet om hvordan jeg ønsker å denge dere inn i veggen med hammer og slegge. Noen vil kanskje påstå at man har forskjellig musikksmak, men faen heller: Det går an å vente på tur! Vi lærer det allerede i barnehagen! "Nå må Ole få høre på sin lydbok, så kan du få høre på din etterpå". (God, I miss lydbøker!)

Kjære dere som alltid må lage kvælm. Jeg finner dere som regel i køen på Rimi. En av dere er selvfølgelig mye viktigere enn alle andre, og skal absolutt kjefte på gutten i kassa; "GÅR DET AN Å GJØRE DET LITT KJAPPERE HER, ELLER? JEG HAR DÅRLIG TID!!!"Det verste er at dere ikke roper det, dere sikler og spytter det, mens svetten i panna lurer seg fram som ei litta mus i husveggen. Som om ikke kassagutten gjør så godt han kan? Og som om brokkolipaien din er så mye viktigere enn smågodtposen min? Nei, så igjen: Hold kjeft og vent på tur.

Kjære dere som alltid skal lage kvælm. Jeg finner dere som regel i et klasserom. La oss si at vi har nynorsk. Nynorsk har eksistert veldig lenge, og selv om dere har hatt faget i flere år, må dere sløse tid på å stille dumme spørsmål som: "Hvorfor må vi ha nynorsk? Hva er poenget med nynorsk? Jeg trenger ikke nynorsk!" Og den samme regla går igjen, i hver fuckings nynorsktime. Kan dere ikke bare innfinne dere med at faget er obligatorisk? Hvis du skal være så sippete, send heller et brev til kunnskapsministeren eller noe annet konstruktivt. Læreren din kan dessverre ikke gjøre noe med det. Igjen: Hold kjeft og gjør oppgavene dine!

Kjære dere som alltid skal lage kvælm. Jeg finner dere som regel på byen. Enten de av dere som på død og liv bare MÅ sloss litt, bare fordi det er så kult (les: Fordi dere fortrenger følelser, ikke takler å snakke om det, og derfor må få det ut på andre og veldig konstruktive måter). Eller de av dere som slenger dritt til/om andre, mest sannsynlig av misunnelse fordi jenta foran deg i ølkøen har finere kjole enn deg eller fordi noen danser bedre enn deg.

Kjære dere som alltid skal lage kvælm. Jeg finner dere som regel i en eller annen diskusjon. Dere som har en trang til å senke det mentale nivået ned et par (hundre) hakk ved å si ting som: "Du er kanskje for dum til å forstå", "vel, synd for deg, da!" eller i beste fall GÅ fra hele situasjonen. Sistnevnte er min favoritt.

Kjære dere som alltid skal lage kvælm. En av dere beste egenskaper er å klage og syte. Om sommeren er det altfor varmt, om vinteren er det altfor kaldt. Enten har du bad hair day eller så er buksa for stram rundt livet. Alt for å la dette prege dagen din! Om ikke klokka tikker litt for høyt, lar du jaggu meg en husflue ta knekken på deg. Om ikke du rakk bussen, begynte det selvfølgelig å regne idet du stakk hodet ut av døra. Det skal ikke så mye til, bare kjenn litt etter. Har du ikke egentlig litt vondt i hodet eller den venstre rumpeballen din også?

Kjære dere som alltid skal lage kvælm. Jeg kan finne dere overalt. Sett at vi har ei litta kosestund, der folk er happy og smilær som de sier i Fredrikstad. Så kommer en av dere og herper hele stemninga. "JEG KJEEEDER MEEEG!" Ja, så gjør noe med det, da! Løp et par runder rundt huset, plukk litt navlelo eller blås et par ballonger.

Kjære dere som alltid skal lage kvælm. Kanskje noen av dere tenker at jeg lager kvælm ved å skrive et innlegg som dette, eller at jeg i det hele tatt klager på det ene og det andre, men da skal jeg fortelle deg noe særdeles vesentlig: Jeg holder det inni meg, med mindre det er noe svært viktig eller konstruktivt. Jeg var heller ikke dritkeen på å gjøre nynorsk på skolen, men hadde jeg noe valg? Jeg ER ikke keen på å høre 50 Cent eller Lady Gaga, men jeg lar da folk få kose seg, så lenge jeg også får komme med et musikkønske eller tre. Rett skal være rett! Tenk på demokratiet og alt det der. Jeg har kanskje dårlig tid i køen på Rimi, men jeg venter på tur og teller heller tyggispakker ved kassa i stedet for å syte.

Og du? Husk at humør smitter, da. FML.

Takk.

Det enkle er ofte det beste

bgjh

haha

striphandler

comicazirob81

busy
hahahahahahaxd

Vi koser oss gløgg ihjel :))

Selv om jeg egentlig hadde mest lyst ut sammen med venner i går. Så var faktisk ikke nattåpent så ille. Fikk virkelig satt i gang den gode følelsen (ikke minst luktesansen!) som kommer når det er jul. Med pepperkaker, gløgg, klementiner og julemusikk var oppskrifta på en ganske så herlig jobbaften perfekt. Det ble de korteste sju og en halv timene jeg noengang har vært på jobb.
Hver eneste sang som trilla ut av høyttalerne hadde med seg fine minner. Herlig.

27nov09 5

27nov09 26
Alltid fyrverkeri på første nattåpent.

Verdens fineste julesang:
(hør på teksten - flott)


Herlighet så jeg gleder meg til å fylle huset med masse rødt, nisser, bake småkaker, pynte juletreet og være sammen med slekta. Jula er virkelig den beste høytiden vi har.

winter
Også dere; det har skjedd noe FANTASTISK! Snøen har kommet til byen. <3333

Drama

Rolf Sand Tullesangen (link til Spotify)

pp13nov09 2 kopi
"Whats this?"

pp13nov09 4
"Just sneaking around hoping that nobody sees me."

pp13nov09 7
"Perfect!"

Etter skolekorøving i går deltok jeg og ei venninne i dramaen og dansinga til 1MU. Virkelig to fag jeg savner. Utrolig morsomme fag, og  å danse zorba er konge.

Fra en dramatime tidligere i uka.
Roller: 1 intervjuer(I) 1 tolk(T) 1 fremmedspråklig
Setting: Intervju hos Fox News - intervju av en fra en fremmed planet.

Det skal sies at alt er improvisert, og ikke derfor ikke alltid har så mye sammenheng.
De kommuniserer via lukt for dere som ikke får med dere det.

Intervjuer: Tror dere på Gud?
Tolk:          Ja, det er jo spennende det da. Kan du fortelle meg litt mer om det, så jeg får litt bakgrunnsinfo til spørsmålet? Er det et     slags dyr?
Intervjuer: Altså, her på Fox News har vi ikke noe grunnlag for å uttale oss om det vi spør om. Jeg kan heller spørre dere om noe annet.
Tolk:         Okei.
Intervjuer: Dere viste tidligere at dere var interesserte i å vise hvordan dere formerer dere på planeten. Vi er informert at det  er likekjønnet formering som skjer.
Tolk:         Nei, detaljene rundt formering på vår planet er slik at kjønn betyr ikke så mye for vi har 376 forskjellige. Så det vi pleier å gjøre er at vi har en slags drikke som kalles "zourr". Vi tar med oss den ned i en kjeller og så låser den. Så holder vi det gående i noen måneder, eventuelt kan det strekke seg fra noen timer til noen generasjoner, men det er som regel noen måneder. Og så går vi ut, og vips er det helt nye folk som kommer ut.


- Også deltar jeg i nok en konkurranse, denne gangen hos Khanhi.

It's Russian. It's big

Opplevde to og en halv time med: bang, hyl, bang, bang, svosh, hahaha, bang, wæow!, ooooi, bang, neeei, wæow, wæow, svosh, bang, wæow!
Og satt igjen bare gapende da rulleteksten kom.
2012 var utrolig bra som underholdningsfilm. Ikke de beste effektene, men hjelpes som man lever seg inn i filmen etterhvert. Regissørene har virkelig klart det denne gangen. Som Markus sa, det skjedde alltid noe. Spenning fra begynnelse til slutt.
2012 anbefales!

2012
Charlie Frost var konge
20122

På vei fra kinoen flyger plutselig en av gutta forbi, med en annen en i hælene. Gutt en hopper rett inn i store einerbusker og blir liggende, gutt nummer to hopper etter. Alt dette for en mobil. Stakkars Niklas (gutt nummer to), endte med å måtte bli med meg hjem og fikk "bandasjert" og plastra øret sitt. (Linda, og Sindre gutt nummer 1 og, selvfølgelig) Tullingen hadde jo nesten klart å rive ut piercingen sin som er festa i begge øreveggene oppe. Masse blod. Masse masse blod. Isja.

Etter å ha fôra Niklas med paracet og Ibux stappa jeg i alle tre mat og kasta de på dør. Klokka var halv ett og et stykk sivilisert menneske skulle da sove.

24nov09 3

Akkurat slik som  nå.
Godnatt:)

Konkurranse 'æ

supermarie

Superbloggeren Supermarie
har en konkurranse på gang.
Selvfølgelig deltar jeg :D

Jeg tror hun har hjemmelagde
 perlesmykker og hårnåler[med nåbbiperler ofc] og selvfølgelig
en collage med bilder av seg selv i pakken.
For alle liker jo bildene av og med supermarie, sant?

Sånn ellers, så kan jo det som er laget
være en negernisse.
Svart + rød = negernisse. Jepp.Endringer : Jeg vant :D

Simon and Garfunkel

Ute å spiste på restaurant i dag. Entrecôte = yummy yummy in my tummy.

Mja. Jeg drev å tok noen bilder i går. Så hvor lenge og nærme nærbildemodusen på mitt crappy kamera ville virke. Resultatet var like dårlig som jeg hadde trodd. Alle venner og tanter; jeg ønsker meg PENGER til jul. Skal ha skikkelig kamera.

s5001916
s5001915
Er det bare jeg som synes bilde nummer to var skremmende?
Øynene er lukka, men likevel ser man pupillene.

Og forresten, er det noen av dere som vet noe om en krig? Ubåt som dro forbi nede vika her i dag serru.
s5001937

Ellers så har jeg gjenoppdaga Simon and Garfunkel.
Kos dere med disse godbitene i kveld: (søk opp på youtube, spotify whatever)
 • Mrs. Robinson
 • Bridge Over Troubled Water
 • The Big Bright Green Pleasure Machine
 • The Boxer
 • America
 • Flowers Never Bend With The Rainfall
 • A poem on the undergropund floor
I tillegg ber jeg dere sjekke ut Elvis Costello. Fin musikk, anbefalt av Anders;)

Det sier vi ikke.

Endelig fredagskveld. Deilig. Popkorn. Potetgull. God Musikk. Talglys. Gale rotter som springer rundt i hele stua. Skulle egentlig vært på fest i kveld, men valgte pysjen istedenfor. Iblant er det også godt.

Ett stykk glad Eirin på klassetur i Innerdalen for to år siden. Det er nemlig ikke viktigst å se bra ut, men å ha det bra. Og slik jeg husker det var jeg ganske lykkelig her.
292


Om du lurer så hører jeg på skikkelig gladmusikk. Gladmusikk ingen kan si de ikke har et forhold til. Har du spotify kan du ta del i gleden min. Værsågod: du VIL høre på dette.

Gladbilde av nyere dato. Meg og dirigenten min. Måtte jo få inn korps i fokus på bloggen igjen. Det er jo tross alt en stor del av livet mitt.
averyaseminar09 048

- Har du viet livet ditt til en spesiell hobby?

Oisann

De to siste ukene har jeg vært mer surrete enn vanlig. Klarte til og med å sende ei melding hvor det stod "Hurra!" på til ingen andre enn ('*trommevirvel*)  rektor. Flott Eirin.

På mandag var jeg sammen med klassen og hospiteringselevene og så oppsetninga Little Shop of Horrors. Flere fra klassen min var med, og herlighet så flinke de var!
Er dere interessert i musikaler? Se Little Shop of Horrors på nett :) Lover at dere får en knall filmopplevelse dere ikke vil glemme!
Handler om en nerdete blomsterhandler(Seymour) som finner sin sjanse til å få oppleve suksess og kjærlighet med hjelp fra en kjøttetende plante(Audrey ||).
s5001879
Erlend (1MU) som Audrey ||.

Audrey: Seymour's first radio broadcast! I wanted to hear it so bad. I tried to be on time, but...
Mr. Mushnik: Don't tell me. You got tied up. 
Audrey: No. Just handcuffed a little.
mushnik
Maren aka mrs. Mushnik

Før jeg avslutter nå, lurer jeg på en ting. Vi i klasse 2MU klarer nemlig ikke å bli enige om hva som er riktig. Hvilket alternativ ville du valgt, A eller B ?
dorull
Jepp, jeg spør deg hvilken vei du liker at dorullpapiret henger.

Jeg liker himmelbilder

utptur8nov09 5

utptur8nov09 83


27aug09 10

foto: Eirin

- enest kontraster som er redigert i det nederste, de andre er urørte.

Pappa er et geni!

Nå, når jeg satt og endelig skulle gjøre ferdig oppgavene i mup [Musikkhistorie om Mozart og Co], gjett hva han gjør;  skrur AV strømmen. Selvfølgelig bare i gangen så nettet forsvinner. Hjertelig takk. Som om jeg ikke hadde det travelt nok fra før av. Han skal jo henge opp ei lysekrone akkurat den lille halvtimen jeg har til å gjøre lekser. Fabelaktig, fantastisk.

JAJA

sistehyttehelg09 47

Jeg har for lite å gjøre på hytta.

Ah, da er det julenissespilling folkens. Vi snakkes! Kjenner jeg blir lei julesanger før vi kommer til desember i år også.

Flashdance

Om jeg hadde kunnet danse, ville jeg danset slik:


Vær så snill å bruk litt av  din tid til å se denne. Gjerne skift over til jutub og ha på full skjerm.

HLR

Hjerte -lungeredning

1. Sjekk om pasienten er bevisstløs
2. Ring 113
3. Start HLR (hjerte -lungeredning)
4. 30 kompresjoner + 2 innblåsninger helt til hjelp kommer
5. Legg personen i stabilt sideleie når/om den puster selv

Kompresjoner
 • Sjekk at ikke noe blokkerer luftveiene (tunga, spy e.l.), og vipp opp haken på den bevisstløse for å åpne luftveiene.
 • Ha strake hender, plasser den sterkeste håndbaken din på personen og flett fingrene til den andre inn i mellom fingrene på den andre hånden. Hold hendene to fingerbredder ovenfor brystbeinet (der ribbeina vokser sammen). Press hardt, det gjør ikke mye om ribbein knekker. (jo eldre personen er, jo hardere må du trykke)
 • Bruk bare to fingre til hjertekompresjoner på barn.

Innblåsninger
 • Hold for nesen med pekefinger og tommel
 • Dekk hele munnen til personen med din egen, slik at ikke noe luft siger ut
 • Skal ikke være på mer enn 1 sekund
 • Sjekk at brystkassen hever seg.


wooops

Egentlig så er jeg og mini-Anne venner. Egentlig.
minianne 10


- Lærte du noe nytt?


tusen kommentarer. yey me

EirinAnnikenTur

 • Kaffe
 • kakao
 • lekeplass
 • Anniken
 • = koselig tur    
                                                           <3
eirinankatur13nov09

Min nye bestekompis Vidar Busk
Du finner ikke bedre ;*

eirinankatur13nov09 41

Legs is the word of the day. So come on let us spread the word :))

eirinankatur13nov09 33

Man blir aldri for gammel til å leke
eirinankatur13nov09 8

Jippiayee!!
eirinankatur13nov09 17


- Er du ofte ut å går tur?
    SÅNN ALT I ALT, SÅ HAR FREDAG DEN 13. EN FORTREFFELIG DAG.

God bedring, Linda;*

Travelt for tiden. Ekstremt trøtt. Jeg har det hardt du.
Rottene har det fint da. DET er i det minste bra:)

10nov09 2
Spiderrat, spiderrat.
Does whatever a spiderrat does.
Can he swing from a web.
No, he can't he's a rat.
LOOKOUT; there's spiderrat!

Walk to the edge

Vært på godtur helt alene i dag jeg ser du. En og en halv time. Flinkflink.
Utløserknappen fikk gjennomgå, og mr. Selvutløser selvfølgelig :)
utptur8nov09 15
E for Eirin
utptur8nov09 20

utptur8nov09 46

utptur8nov09 83

utptur8nov09 67


utptur8nov09 85

Kompaktkamera ftw!


This Is It

I'm just saying; this man is both fabulous and fantastic!

thisisit20090909055943798
Michael Jackson var og er et geni. Musikken, tekstene, showene. Du finner ikke bedre entertainer eller bedre mann.
Nei, nemlig. Etter å ha sett This Is It så kan jeg garantere at MJ aldri har gjort noe så grusomt mot små barn som pressen påstår. Michael fremstår som en så herlig og elskende person at det er ikke til å tro.

This Is It var STERK.
Jeg gråt en liten skvett når I just can't stop loving you kom.

Helt siden jeg var lita og fant en kassett av MJ har jeg vært fan. Ikke en gang når jeg så musikkvideoen til Thriller, og hadde mareritt den påfølgende natta, sluttet jeg å like mannen og musikken. Musikken hans er nødvendig, fin som trimmusikk (Beat It, Billie Jean), sippemusikk(I just cant stop loving you), tenkemusikk(Man in the mirror) og masse annet fint(Black or white!).

Endringer:
eller edit som dere så fint kaller det. Mathilde minte meg på at jeg må skrive at jeg har vært borti en av de sykeste unge gitaristene noensinne. Sjekk ut dama HER. Rått!

innlegg nummer hundre. jej.

Minusgrader!

Endelig minusgrader. Nå mangler bare regnet vi på kysten er så kjent for; så blir det snø! Finnes det bedre enn den hvite melisen? Nei.

eirinkristinevinter


Vinteren er og blir favorittårstiden min
 • Alle husene ser så mye koseligere ut med lys som blir tent i vinduene
 • Man får ei unnskyldning til å gjemme seg under et stort pledd, med kakao og ei god bok i hendene [Wunderschön]
 • Jeg får ha på meg ullsokker uten at det blir for varmt. (Ullsokker er et must fra oktober til mars!)
 • Man kan leke i snøen! Blir jo aldri for gammel til å renne på rompeakebrett nedover bratte jorder på landet.
 • Vinteren inneholder den beste høytiden; jula. Småkaker, pinnekjøtt, klementiner, julemusikk (Dizzie Tunes kassetten står høyt på lista!), juletre, og puslespill. Familien min har som tradisjon å legge et stort puslespill i jula, som alle som er innom pusler litt på. Koselig.
 • Skiturer; jeg suger i å stå på langrenn, men fyttikatta så artig!
 • Du får ei god unnskyldning til å være rød i kinnene, selv om du egentlig er så flau at du skulle ønske du var en helt annen plass.
 • Stjernene vises godt på himmelen. Hva er vel bedre enn å ligge ute i snøen og bare se opp på stjernene med en kjæreste eller god venn?
 • Skøyter!
 • Luktene; klementiner, julematen, juletreet, og ikke minst lufta. Deilig, frisk vinterluft!
 • Pepperkaker og pepperkakehus. Nam!
eirinkristinepepperkake


- Har du og din familie noen tradisjoner?
  Hva mener du er det beste med vinteren?

A house is not a home without a pet/rat/rabbit

Sett noe så fint?
s5001496

s5001497

Pippi
Lurer på når de skal finne ut at hjulet er til å løpe i?


Rasmus
er selvfølgelig ikke glemt.
11aug09 7

11aug09 8

- Kjæledyr du?

Kua

- ukjent forfatter
Kua er et husdyr. Men den kommer også utenfor huset. Og den lever ofte på landet, men den kommer også inn til byen, men bare når den skal dø. Men det bestemmer den ikke selv.
Kua har syv sider. Den øverste siden - Den nederste siden - Den forrerste siden - Den bakerste siden - Den ene siden - Den andre siden - Og den innvendige siden.

På den fremste siden sitter hodet...Og det er fordi hornene skal ha noe å sitte fast på. Hornene er av horn å er bare til pynt. De kan ikke bevege seg, men det kan ørene. De sitter ved siden av hornene. Kua har to hull foran i hodet. De kalles ku-øyer.  Kuas munn kalles mule. Det er nok fordi den sier muuhh.  
På den bakerste siden sitter halen...Den bruker den til å jage vekk fluer med, Så de ikke faller ned i melka å drukner.
På den øverste siden - Og den ene siden - Og den andre siden er det kun hår...Det heter ku-hår og har alltid samme farve som kua. Fargen til kua heter kulør.  Den nederste siden er den viktigste for der henger melka.
Og når budeia åpner kranene så renner melka ut. Når det tordner så blir melka sur...men hvordan den blir det har jeg ikke lært meg ennå.
ku
Kua har fire ben...De heter ku-ben, De kan også brukes til å trekke ut spiker med. Kua spiser ikke så mye, men når den gjør det spiser den alltid to ganger.  
De fete kuene lager helmelk, Og når kua har dårlig mage lager den ost. I osten er det hull, Men hvordan den lager hullene har jeg heller ikke lært ennå.

Kua har god luktesans...Vi kan lukte den på lang avstand.  Kuas valper heter kalver. Kalvens far heter okse, Og det gjør kuas mann også. Oksen lager ikke melk å er derfor ikke et pattedyr.
Den som kommer å henter kua når den blir gammel heter ku-fanger. den sitter ofte forann på biler. Så blir kua slaktet, man heller melka på pappkartonger som vi kan kjøpe på butikken.

Kuas fire ben blir sendt til snekkern. Det kalles gjenbruk. Som man kan se er kua et nyttig dyr. Og derfor liker jeg kua veldig godt.

Lærerens kommentar: Jeg har aldri lest noe lignende.

Shadows of a thousand years rise again unseen, Voices whisper in the trees, "Tonight is Halloween!"


"I am the who, when you call who's there"

Av en eller annen merkelig grunn er det plutselig ikke så gøy å blogge når høyrehanda ikke får være i nærheten av tastaturet.

Gårsdagens halloweenfest var, som Susanne skrev, veldig innholdsrik! Herlige folk og herlige kostymer. Merkelig nok ble det ikke duell mellom Spiderman og Batman. Og av en eller annen grunn lå jeg i senga mi kvart over elleve. Noen som har ei forklaring?

Pappa ville også feire halloween, så han har gått rundt med heksehatten fra loftet hele helga han :)))
s5001495
Søte pappan min <3

- Bilder fra din halloween noen plass? Link takk. Alltid artig å se andres kostymer.
hits