oktober 2011

Livet i Kp. 3

Alt skal lines, generell romorden skal alltid opprettholdes, fellesområder vaskes hver morgen, "sjekk antrekk* utføres hver gang vi forlater kube**, måltider slukes på toppen ti minutter, uniformen skal bokstavlig talt være strøken til enhver tid, i skapet har alt sin faste plass og klær er bretta på millimeteren, vi skal være rutinerte og nesten overdrevent høflige, det å stå i hvil er mye tyngre enn det høres ut som, løse hårstrå og tråkking på plen er no-go, tyggis utgår i uniform, og det meste kan defineres som god eller dårlig stemning.

Dette høres garantert utrolig travelt ut for de fleste av dere, og det kan jeg skrive under på at det er også. Takk og lov for herlige medrekrutter og quiz - og vaffelkvelder i kapellet på onsdager!

 * er skoene pussa? er skolissene oppi skoene? er uniformen rett kneppa? o.l.
** bygningen vi holder til i

Om dere er nysgjerrige på mer, så kan dere ta turen innom musikkogdrill.wordpress.com - fellesbloggen til hele kp3.

bloglovinbloglovinbloglovin

Halloweenfest kan bare ta seg en bolle

For øyeblikket sitter jeg i sofaen. Sofaen hjemme i Kristiansund. Og gud, så deilig det er! Sist jeg hadde perm ble jeg  igjen i Oslo.

Mye av tiden hjemme(åh - jeg liker det ordet!) har blitt tilbrakt i den myke USTREKTE senga mi. Og tidligere i dag  var jeg en liten tur på kafeen, hvor jeg jobbet før innrykk, sammen med mamma og pappa. Det er rart å ikke ha sett foreldrene sine på en måned.

Feltstøvlene ble pussa på verandaen i morges samtidig som flere kjøttmeis svirra rundt bare en meter unna meg. Det var noe helt annet enn å sitte på ei betongtrapp på null-plan i Huseby leir det.

På leir har vi tv-forbud(og alkoholforbud og uniformsplikt) til neste fredag, så i kveld har jeg benytta muligheten til å ta kontrollen. Det ble noen fine timer Notting Hill på meg og Sofus.

Flyet mitt går fra Molde i femtiden i morgen, og jeg er egentlig klar for å komme meg tilbake til leir - hodet kjører i miltærmodus uansett. Hjernevaska allerede. But then again, jeg skal ikke klage på en ekstra time søvn. I MIN EGEN seng.

Musikkøvelse med hovedkorpset

Med flinke medmusikanter og en major*, som bruker humor til å få fram det beste i oss, er livet som gardemusiker herlig! Jeg storkoser meg på øvelsene og nyter virkelig hvert eneste sekund. Det er så godt å ikke sitte i et skolekorps hvor marsjene bare spilles rett gjennom. Her musiseres det virkelig!

But then again. Kravene er mye høyere. og allerede 1. november kommer gardesjefen. Da er det tid for første oppstilling og seks låter skal kunnes utenat. Under oppvisningen kommer vi til å måtte stå helt i ro i opptil halvannen time. Noe som kommer til å føre til smerter i føttene. De er nemlig ikke helt vant til SLO** enda.

Musikktroppen 11/12


TRIVES!

*major: dirigenten vår - alle som jobber i militæret har en grad. Major er over både sersjant, fenrik og løytnant. ( dag ble faktisk majoren med oss ned i messa til lunsj. Gardistene fra de andre kompaniene bare måpte, for det er slettes ikke vanlig å være så på god fot med befalet sitt. )

**SLO: stå i hvil, marsjere, holdte osv.

Spiss mot tiss*


*huskeregel for hvordan våpenmagasinene skal plasseres i stridsvest

Mail me, please

Om du føler for å sende brev til en forvirra garderekrutt:

Garderekrutt Sætherbø
Musikktropp / 3. gardekompani
PB 7 RØA
0701 OSLOOm du sender meg post, så blir den levert på senga. Noe som er ganske så fint i seg selv.

bloglovin

Levende turistattraksjon

I dag var første fullverdige permdag. Sytti av åtti dro hjem i går kveld, mens vi ti restrerende tok på M70* og dro på sightseeing i Oslo. Det hele endte opp med at vi ble turistattraksjonen. Japanesere snikfotograferte som bare det, ett par nymotens hippier ba om å få ta bilde sammen med oss, og alle små barna ropte: "se militærere!" med stor begeistring.

Jeg må si selv at vi så ganske kule ut der vi vandra rundt i M70 i Oslo by. M70 er den gamle permuniformen til HMKG som ble laget i 1970. Det ser derfor ut som om vi er dratt rett ut av en Fawlty Towers-episode, evt. en film om franske flyvertinner. Liker det.Dette er garderekrutt Aspevold - den eneste andre høna blant alle hanene som er igjen på leir under perm.


I tillegg til å vandre i Oslos gater, oppsøke operaen og Stortinget, la vi også turen innom slottet for å se på vaktskiftet. Det er rart å tenke på at det er folk fra min tropp som kommer til å stå der det neste året. Både som vakt og hornblåsere*.


- Hvordan er det sivile livet?

*hornblåserne spiller hver gang noen kongelige ankommer slottet, ved reveljen om morgenen, og til alle måltider bl.a.

bloglovinbloglovinbloglovin

Velkommen til rom 220!

Gårsdagen var en ren aktivitetsdag for å skape samhold i hele kp3*. Flere timer fylt med fotball, volleyball, kubb, quiz og en tur - hvor vi selvfølgelig gikk i to rekker ikledd smurfeantrekk*. Japanske turister stoppet faktisk opp og tok bilder av oss. Det ser jo litt pussig ut med åtti personer kledd i samme antrekk.

Når jeg ikke fokuserer på å se opp når vi driver med SLO***, sjekke antrekk før jeg går inn i messa, sluker ett måltid på gjennomsnittlig fem minutter, klistrer håret til skallen, eller driver med romvask - så ler jeg. Jeg storkoser meg virkelig! Artig å finne så mange likesinnede på samme plass. Vi er som en stor familie allerede.

Hils på tre av romkameratene mine! 

*kp3 - kompani tre - foreløpig bare musikktroppen.
**smurfeantrekk: matchende treningsantrekk med sort lue, turkise jakker og svarte bukser 
***SLO: sluttet orden / marsjering

I morgen er andre musikkøvelse - kan nesten ikke vente! I tillegg er det fysiske tester. De kunne de nok utsatt litt... Hang ups, pull ups, sit ups og tretusenmeter hjerte

Garderekrutt Sætherbø

Over speakeranlegget: ?Om det er noen som har bestilt pizza fra Paradis Pizza, så må den hentes ved porten umiddelbart. ASAP!?

Det er ikke slikt man forventer når man ankommer en militær gardeleir. 

Hverdagen er så forskjellig fra den sivilie som det går an å komme. Her hilser du til alt og alle med høyere grad enn deg, du må alltid be om tillatelse til absolutt alt du skal gjøre. Håret skal klistres til skallen, vask av fellesområder, romorden og sengestrekk skal være i orden hver dag, og tidsskjemaet er lagt opp sånn at det eneste du tenker på når du først har fri, er å hive i deg et måltid i messa, som som oftest må slukes på mindre enn ti minutter. 

 Meg i uniform for første gang. Sminkeløs, med hår som så absolutt ikke ville vært godkjent på inspeksjon, upussa støvler og helt naken**. Den blå stripa er kompanistripa og viser at jeg er en del av kp3***.

Jeg og de andre garderekruttene* ankom Terningmoen leir i Elverum på mandag, sov på Rena leir, og allerede på onsdag denne uka dro vi til Huseby i Oslo. Det vanlige er å ha to måneder rekruttid på Elverum... Så allerede der begynte det stresset jeg bare må lære meg å stenge ute, evt. omfavne. 

På torsdag hadde vi vår første SLO****øvelse. Noe som var både spennende og krevende. Mens i går hadde vi vår første korpsøving. Jeg kunne ikke gjøre annet enn å glise da vi hadde spilt igjennom de tre låtene vi har fått utlevert. Alt tyder på at det kommer til å bli et knall år! Både musikalsk og sosialt. Med
rekruttene mine er fantastiske.

Jeg skal prøve å oppdatere dere, og bruke bloggen som ei dagbok, så ofte som mulig. Men den første tida nå så er alt så supertravelt, og det er så mye nytt å lære seg og så mange nye inntrykk, at man blir helt susa. Allerede ved middagen i dag, klokka fire, holdt jeg på å sovne. (Du kan jo bare se på dette innlegget - bare rot.)

- Er det noe dere er nysgjerrige på allerede?

 *garderekrutter: vi er garderekrutter helt til vi blir gardister, og til da, er vi helt nederst på rangstigen.
**naken: om du går med skapnøklene utenpå uniformen anses du å være naken
***kp3: kompani 3, musikk - og drilltroppen
**** SLO : sluttet orden / marsjering.

Det er fortsatt litt uvirkelig at dette er meg etter jul.

Svar

Favorittbutikk?
Jeg handler mest på BikBok og Cubus, men noen favorittbutikk har jeg ikke. Så lenge jeg liker plagget så spiller det ingen rolle hvor det kommer fra.

Favorittband?
Får jeg lov til å si The E Street Band?

Favorittfarge?
Liker jordfarger, som vinrødt, mosegrønt, kobber, oransje og brunt. 


Hva er ditt største mål i livet?
Jeg har lyst til å kunne bruke deler av livet til å hjelpe de som ikke har det like bra som oss. Gjerne via uhjelpsarbeid i Afrika. Derfor passer det ypperlig at jeg har store ønsker om å studere religion, samfunnsvitenskap, og kultur når jeg er ferdig med militæret. Om det er mulig å kombinere med den tjenesten jeg skal ha, er det mulig jeg går opp til eksamen i jus og menneskerettigheter også, på forsvarets regning.

Hva heter favorittforfatteren din?
Jeg stemmer for at spørsmålet dreier seg om favorittforfatterE jeg. I så fall kan jeg nevne Hilde Hagerup, Ingelin Røssland, Mats Wahl, Dan Brown, Lars Saabye Christensen, Victoria Hislop - and it went on and on and on!

Nevn fem av dine favorittbøker..
Akkurat i dag vil jeg anbefale

  • Kvikksølv under tunga av Sylvain Trudel
  • Hjemkomsten av Victoria Hislop
  • Beatles av Lars Saabye Christensen
  • Jeg elsker deg av Hilde Hagerup
  • Rapport fra et sandkorn av Kjersti Wold og Geir Wang
     

 Er det en skuespiller du ikke kan fordra?
Owen Wilson. 
 

Hva gjør deg glad?
Det er utrolig mye som gjør meg glad. Det faktum at jeg har alle kroppsfunksjoner intakt, småting som søte barnesamtaler, komplimenter, det å kunne gjøre andre glade, å se andre smile, vakre soloppganger. Ja, det kan være alt mulig. Det gjelder bare å se skjønnheten i verdenen vi lever i. 

Fortell ditt aller beste minne!
Noe av det jeg husker aller best, og som alltid vil sitte igjen, er alle sommerdagene som ble tilbrakt hos bestemor. Å få servert brødskiver som alltid smakte himmelsk fordi de var smurt av bestemor, sove i tidenes mykeste dobbeltseng og våkne til fuglekvitter og solstråler som bryter gjennom gardinene, bruke dagen på å være i verdens største hage og plukke gulrøtter og spise alle de bærene og sukkerertene jeg måtte ønske mens hun tusla rundt og luka i noen av de tusen bedene. Den dama sier jeg dere. Den dama. Hun som lærte meg knyte skolissene mine også.: - ) 

Hvordan kom du deg inn i garden?
Kom meg glatt gjennom sesjon del 1 og 2. Og på del to, som er der du møter opp personlig, og blir veid, målt, intervjuet osv., satte jeg meg opp garden som førsteønske. Deretter stod audition i Trondheim for tur, i og med at jeg allerhelst ville inn i musikktroppen. Den attende mai fikk jeg gladnyheten om at jeg hadde kommet inn. Hvordan tror du det blir?
Spennende, hardt, krevende, artig, lærerikt og noe jeg aldri kommer til å glemme. 

Er du spent?
Som jeg sa til noen venner tidligere: Alt for spent! Det gjør faktisk vondt i kroppen. 

Haha, nå skjelver jeg også. Takk og lov for at jeg har to venninner som også skal inn i garden.

FLYET MITT GÅR 14:25! Hadebra Kristiansund, hei Terningmoen leir!

bloglovin

hits