september 2011

SPØRSMÅLSRUNDE

Det her blir ei travel helg. Ting skal pakkes, pappa skal feires - hele femti dere!  - og jeg skal si hade til fine folk, og ta en kaffe med de to som er like spente som meg. Så i mellomtiden kan jo dere få spørre om alt dere lurer på. Om meg, militæret og alt annet som måtte fylle de fine hodene deres.

Fyr løs flotte folk! Lag fest i kommentarfeltet. Svarer nå på mandag før avreise. : - )

crop image

Ett stykk fornøyd mamma

Mamma er kjempestolt. For på to dager har jeg funnet meg både jakke OG sko. Skikkelige sko. Det er stort altså. For når det kommer til sko er jeg enda mer kresen. Eller, føttene er mer kresne. Det er ikke så kjekt å ha føtter i størrelse hest. (les: 41)

Skoene er et par superkule wedges med snøring i jukseskinn. Kullsorte selvfølgelig. Ikke så aller verst å gå i heller, trenger bare noen puter under tåballene så blir det her perfekt.

Merkelig hvor elegant man plutselig føler seg når man ikke går med sneakers lengre...


Og forresten, takk til dere som tok dere tid til å legge igjen spor på det forrige innlegget. Dere er herlige! Dere andre som kommer tilbake gang på gang uten å legge igjen spor, dere er herlige dere også. Det er ikke det det står på.

bloglovinbloglovinbloglovin

5 fire 3 to 1

Når jeg våkner opp i morgen kan jeg telle på ei hand hvor mange dager jeg har igjen i Kristiansund. På mandag reiser jeg nedover til Gardermoen, deretter videre til Terningmoen leir i Elverum for å joine resten av gardistene. Lille meg som gardist dere. Det er ganske vilt. Håper for guds skyld jeg ikke tråkker i salaten nå og kaller meg gardist og blir sendt hjem om seks dager. Det_skal_ikke_skje. Det her SKAL jeg, sammen med gardejentene mine*, klare!


(Garde-Johns til venstre, jeg til høyre. Elisabeth i midten får være med kun fordi jeg savner henne sånn.)

I går bakte jeg kanelsnurrer og tok en hade-runde til alle de flotte vesnene på musikklinja. Og nå på søndag sier jeg hade for ei stund til verdens beste, og deretter blir det hei Garden, hei porno** brettede klær, hei blankpussa sko, hei ny fløyte! Stay tuned for gardeblogging! (Ønsker dere forresten det? For dere er sjukt dårlige til å kommentere. nettopp)

- Har du noe stort framfor deg? Noe du ser fram til?

* Gina og Ingvild, som forholdsvis skal inn i musikktroppen og signaltroppen. Vi har gått i samme korps helt siden vi begynte på barneskolen. Tøffe jenter reiser alltid flersammen!

**forsvaret sier det selv, så da får vel jeg også lov?

Ny jakke

I fjor ble det ikke noen vinterjakke i det hele tatt på meg. En god kombinasjon av at jeg er kresen og sent ute, hadde skylda for det. Ikke engang i Trondheim hadde de jakke til meg. Men i år er det andre boller! Nå har jeg allerede høsta ei høstjakke i fin olivengrønn fra Vero Moda.

Mamma er superlykkelig over at hun slipper å se meg i ei tynn regnjakke en vinter til, og jeg, jeg holdes varm. Vinn-vinn-situasjon! Og når den er så god at man vurderer  å bruke den som sovepose, da må det vel være et godt kjøp?(Det er forresten bare jeg som har snurpa sammen jakka skikkelig i midja. Den er ikke sånn.)

- Ka du trur?

bloglovinbloglovinbloglovin

Linda

I dag inviterte jeg vakreste Linda hjem til meg for å feire bursdagen hennes en gang til. Det blir jo ikke skikkelig bursdag før hun har mottatt gaven sin! Med muffins, tjukklefser, snacks, kaffe og gladsanger på spotify, og hverandres selskap, kan jeg trygt si vi storkosa oss begge to.

webcam to gif

Du er superpus

Onkel & vennene hans

Jeg har, fra eksamenstider i juni, nærmest bodd på byens kaffebar. Fikk jobben over en kopp kaffe, og har fra da av utvida kaffehorisonten min betrakelig. Skal det være en mocca? Hvit eller mørk sjokolade? Cappuchinostrø på cappuchinoen? Soyamelk? Kakaostrø? Hvor sterk skal du ha americanoen? Kakao på kremen?

Jeg har storkosa meg. Den buketten med brunetter jeg fikk som kolleger har virkelig gjort arbeidsdagen levelig. Det har vært gøy å gå på jobb og være sikker på at man kommer til å le mye. Samtidig så har kollegene mine vært en gjeng jeg har kunne delt overraskelser, frustrasjon, erfaringer, sorger og gleder med. Og istedenfor å få formaninger og beskjeder i hytt og gevær, har jeg fått lære på den beste måten, nemlig ved å prøve og feile. Jeg serverte ikke den ene stamgjesten en lunken hvit mocca igjen, for å si det sånn. F to the laut.

Stamkundene ja. De er ett kapittel for seg selv. Cappuchino-lady stod til og med med tårer i øynene i går, og lente seg over disken for å få en hadeklem av meg. Hun kalte meg sola si.

Jeg kommer til å savne mannen som står og venter på meg når jeg låser opp døra om morgenen, og ber meg fyre opp en hvit mocca, han som skal ha alt servert i en "kviit crrrema-kopp", de to damene som alltid skal ha ei skål med majones til maten og er så hyggelige at det ikke gjør noe om det dukker opp sure kunder i etterkant, og ikke minst den søte gamle mannen som er like fornøyd og takknemlig når jeg skjenker oppi et glass Chablis til ham, fordi jeg vet at han liker den best. Jeg kommer til og med til å savne tab-xtra-mannen som hoster slik at hele kafeen hører ham. De har alle noe ved seg.

I dag hadde jeg min siste onkeldag, haha, herregud: dag_på_onkel, og på tirsdag skal jeg og hente attesten min og levere inn en haug med arbeidsklær. Nå er det på tide å gjøre noe nytt. MILITÆRET NESTE MANDAG, DERE!

- Har du vært innom onkel? Jeg har nærmest bodd der de siste månedene.

- Hva er din favorittkaffe? En enkel mocca med mørk sjokolade, masse skum og kanel, takk.

bloglovin

Moments

Når man...

...hører noen smile gjennom telefonrøret.
...kommer hjem fra en slitsom jobbdag og kan legge føttene høyt.
...overhører barns finurlige og søte samtaler.
...legger seg i ei nyoppredd seng i et nyvaska rom.
...dykker ned i salt sommersjø.
...klarer å løse vanskelige mattestykker.
...gråter og smiler om hverandre.

 ...tenker tilbake på sist tur ut på livet og man bare må smile.
...gjør noe man har drømt om lenge, men ikke har våget tidligere.
...bare ved øyenkontakt kan si mer enn tusen ord - og den andre forstår.
...får muligheten til å stenge seg inne på badet i flere timer, med stearinlys, musikk, ei god bok og et badekar fylt med rykende varmt vann.
...får komplimenter av folk man så vidt kjenner.
...hører sin farmor fortelle om når hun møtte sin utkårede.
...får muligheten til å hjelpe andre.
...får en virkelig god klem.
...kommer hjem etter å ha vært lenge borte.

Verden er fylt av så mange vidunderlige ting! Det er bare litt vanskelig å se dem iblant.

- Hva er dine "moments"?

Trondheim er en fin by

I Trondheim skinner sola, og selv om man puster frostrøyk når man går hjem på natta, så varmer ett deilig skjerf man nylig har kjøpt seg på BikBok.

I Trondheim har man fine venninner som spanderer middag når man kommer oppover med hurtigbåten på fredag, og som gjerne låner bort senga si om natta.

I Trondheim finner man koselige venninnekjærester, som spanderer restaurantmiddag på hele gjengen.

I Trondheim møter man kjekke gutter når man går ute på gata som sier: "Du er nydelig".

I Trondheim dekker man på med de to påleggssortene man finner i felleskjøleskapet, og spiser frokost i festkjolen man hadde på seg dagen i forveien. Og mens man sitter der klarer man ikke å spise, fordi man er for opptatt av å le og tenke tilbake på gårsdagen.

I Trondheim møter man igjen gamle kompiser som følger en hjem om natta, fordi det er farlig å gå alene i Bartebyens gater.

I Trondheim ligger man på en benk utenfor Solsiden med herlige venninner og bare ler av gårsdagens festligheter.

Om du ser bort i fra at jeg synes Trondheim sentrum er nitrist med alle de grå bygningene, og at Dromedar kaffebar IKKE har koffeinfri kaffe, er kanskje ikke byen så verst alikevel.bloglovin

Eureka!

DR. BOMBAY

På fredag stikker jeg og Garde-Johns opp til bartebyen* for å feste til nittitallets store helt; Dr. Bombay. Samfundet is tha place to be nå på fredag! Også for bare 160(!). Liker livet.

*Bartebyen - Trondheim

BRUK STEMMERETTEN

Har du bodd i Norge sammenhengende i mer enn tre år og/eller er du norsk statsborger, og over atten år? Bruk stemmeretten din!

Du har en sjanse til å si din mening fram til åtte i kveld i de aller fleste byene. Og tro meg - du er mer interessert i politikk enn du tror. Du har sikkert vært med i heftige diskusjoner på skolen du også. Da har du nemlig vært med på å diskutert en del politiske saker uten at du engang tenkte over det. Bare sett deg ned med valgkampheftene og gi partiene en sjans, så finner du nok et som passer for deg.

Og du? Det er fullt lov til å stemme på ett parti til kommunevalget og ett annet til fylkesvalget. Det gjør jeg. : - )

GODT
Image and video hosting by TinyPic

"To the artist there is never anything ugly in nature."
Foto: Fine Siv, som nå er en vinterblomst

bloglovin

Drømmen om militæret

050911 01:15

Ufrivillig, men samtidig spent, går jeg rundt og bruker hvert eneste minutt på å tenke på det jeg snart blir en del av. Hva skal jeg pakke? Hva må jeg kjøpe inn? Kommer jeg til å klare det? Er jeg god nok på fløyte? Hvilke utfordringer kommer vi til å få? Kommer jeg til å rekkke alt jeg må gjøre før jeg drar; frisørtime, legetime, rense korpsuniformen, si ha det bra?

Dette, og mye mer, kverner rundt oppe i hodet mitt konstant for tiden. Og ikke engang nå, etter ei travel jobbuke etterfulgt av ei sjutimers ekstravakt på en søndag, får jeg til å sove.

Allerhelst skulle jeg sett at tjenesten begynte i morgen, så kunne jeg sluppet alt i hendene og bare vinka og sagt: "Jeg drar nå jeg." Også kunne vi vært ferdige med det.

bloglovin

Hans Majestet Kongens Garde

For dere nye fine lesere, og dere uobservante som bare glor på bilder, det er ikke mer enn en måned til jeg befinner meg i Elverum i kongens klær! Blir en av fem fløytister i Hans Majestet Kongens Garde, og om jeg klarer å beholde plassen min (JEG SKAL!) så skal faktisk jeg, lille Eirin, delta på Military Tattoo i Edinburgh neste høst. Det er sjukt stort! Dere aner ikke. Det er nesten umulig å tenke seg at det jeg har sett så mange ganger på tv og youtube, skal jeg være med på selv. Åhgud. MIN TUR.

Det er nesten litt vittig. Det var ikke før vi ble innkalt til sesjon at jeg virkelig tenkte tanken om å søke plass i musikktroppen. Trodde jeg. Men nå, på onsdag, når jeg gikk igjennom alle gamle ark og skuffe-fyllstoff på rommet mitt, så fant jeg både et treningsskjema fra forsvaret jeg fikk når jeg gikk på førsteåret, og en brosjyre fra HMKG* som jeg har tatt med meg hjem fra et stevne jeg var på for mange herrens år siden. Så tanken på å søke har ganske tydelig ligget og ulma lenge i bakhodet mitt. Likevel hadde jeg aldri trodd, etter en audition jeg selv mente ikke holdt mål, at jeg kom til å komme inn. Herregud.

- Har dere noen spm angående førstegangstjenesten i Garden? Eller mine forventninger til året? Da er det bare å fyre løs i kommentarfeltet! : - D

Kan være artig å se tilbake på når jeg faktisk har kommet inn. OG JA: Jeg har fått tillatelse til å blogge i milin. Så det er bare å henge på, så skal dere få oppdateringer fra livet i grønt!  - Bloggen skifter farge tredje oktober, som er dagen for innrykk.

bloglovinbloglovinbloglovin

Ikke bare en mascara

Nå har jeg vunnet et gavekort på 1000 kroner fra Bokkilden også jeg! DEILIG

Og for å avslutte enda litt kvalmere - for jeg vet at dette ikke er slutten på flaksen min - tro meg:

I've been lucky. I'll be lucky again.


Sommerens rekkverkplank


- Enn dere, hvordan står det til med vinnerlykka?

hits