august 2011

"It's beauty that captures your attention; personality which captures your heart."


2011 Vakrevakrevakre, Siv!

Hei Eirin! Hva har du gjort på i det siste?

Jo, takk som spør! Helt siden jeg snek meg ned på musikklinja og hilste på gamle kjente sist onsdag, har jeg hatt halsbetennelse  - en eller annen merkelig straff for å slutte der, sikkert. Så jeg har egentlig ikke gjort så mye jeg. Filmer har surra og gått på tven, og handa har kontinuerlig gått fra sjokoladeskåla og til munnen. Også ble jeg med familien på hytta i helga. Alt for lenge siden sist. Der fikk jeg hilsa på nøtteliten som slapp ned nøttebiter på meg. Og Sofus, kaninen, var i sitt mekka. Den hadde nok ikke hatt noe imot om vi flytta til hytta på årsbasis.

Nå som jeg er på bedringens vei har jeg endelig tatt i et tak på det : sett inn ett eller annet skikkelig negativt adjektiv her :rommet, og begynt å tømt skuffer og skap, rydda vekk alt unødvendig, pakka ned pyntegjenstander og plassert gamle skolesaker på loftet. Nå blir det adjø til den rosa, den mørkelilla, den turkise og den hvite veggen og HALLO fin ny, lys vegg. Blir en fin grunn til å komme hjem når jeg har perm dette. ; - ) (Neida, familien. Jeg kommer til dere også.)

- Hvilke fargetoner går rommet ditt i?

Festival nr 2: RaumaRock - Gerd Mildri og Gunnhild på nye eventyr!

Vært med uttallige bussturer med skyttelbussen som førte til de særeste samtalene blant annet om bukkehorn. i tillegg ble vi døpt på bussen. Siv, Sigrid, Frank og Emilie som turkamerater. Skikkelig høljeregn. Kebab, burger og pizza. Dårlige sanitærforhold. Stagediving fra Rumble in Rhodos som leverte et fantastisk liveshow!
Minnerike bilder med engangskamera. Snakka med vokalisten i Oslo Ess, og dansa med Per Kristian "Fox" Trollvik og Magnus Børmark fra 22. Opplevd Veronica Maggio live - fy flate så bra! Allsang med Di-derre og noen få kjekke gutær.

Malakoff vs. Raumarock
Sanitærforhold: 1 -0
Lyd: 0 -1
Camp: 1 - 0
Festivalområde: 1 - 0
Gutter: 1 - 0
Stemning: 1 - 0
Konserter: 0 - 1
Malakoff 5, Raumarock 2

Bilderull


- Har du vært på festival i sommer? : - D

Blygsel

Chin-Shil, tenk på det norske ordet for 'skjebne', som faktisk har rot i verbet å skape. Det ligger mye medbestemmelse i det. Tenk dere et språk uten noe ord for 'takk', og dermed et folk uten takknemlighetsfølelse, så gaver eller tjenester må oppfattes som en bestikkelse eller byttemiddel. Tenk på andre ord som går ut av språket! Det gamle 'blygsel', for eksempel. Ingen bruker det mer. Vi sier sjenert eller flau. Men den som er sjenert, er plaget - og det å være flau, innebærer skamfullhet. Men den som er blyg har valgt holdningen selv. Du velger om du vil vise deg fram eller ikke. Dermed innebærer blygsel en verdighet...

Hentet fra Langt vekk hjem av Frøydis Alvær.
Bildet er linka.

bloglovin

SOSIALT VAKUUMDet er rart å være den som sitter igjen. Jeg har ikke mista noen. Jeg bare trer inn i de militære rekkene halvannen måned etter at alle andre jeg kjenner har begynt på skolen. Det er så utrolig rart å være igjen her i byen, og lese om alle morsomhetene vennene mine finner på i fadderuka si. De er studenter de nå. Mens jeg sitter igjen i byen og koper. Eller. Jeg bedriver jo ikke bare koping. Du finner meg også på byens eneste kaffebar, Onkel og Vennene Hans. Trives der! Men uansett. Skoledagen med rutiner og masse folk på min egen alder, den savner jeg. Savner så gale at jeg i går var på skolen og begynte som 4MU. En av sanglærerne meldte seg fort som kontaktlærer for meg, og jeg fikk delta i en dobbelttime med musikkhistorie. Jeg fikk også snakka med og klemt fine, gamle lærere. Deilig. Og sist fredag snek jeg meg med på årets første musikklinjefest. Noe som resulterte i mange nye veneførespunadar på fb. Det må da være lov å være med på moroa når man er i byen enda? Ikke sant?

- Hva ville du ha gjort om du var meg?

(og dere? skrives vakuum med en eller to u-er? jeg finner det ikke ut jeg. Hah. fritid og feber <3 )

IsaDora-maskara*

Jeg var så heldig å bli en av de to hundre som får en gratis maskara jeg. Ikke dumt når den forrige nettopp forsvant.


   Klumper ikke, ikke en gang når man legger flere lag
   Tørker utrolig fort, og øyenvippene blir ikke helt stive
   Har en intens svart-farge, ikke noe gråsvart tull
   Gir både fylde og lengde
   God børste som fordeler jevnt
   Utrolig lett å fjerne
   Holder hele dagen - tuppen av vippene holder seg til og med svarte hele dagen, selv om den drysser litt.

   Drysser litt
   Litt for stor børste, blir litt trasig å "fargelegge" de ytterste vippene

Alt i alt, en overraskende god nyhet fra IsaDora!
isadorautvalgt

* Bare så dere er klare over det: ved å skrive dette innlegget blir jeg automatisk med i en ny konkurranse. Og jeg er svak for konkurranser. Dere kan bare slappe av, for det her kommer ikke til å bli en sminke - og outfitblogg. Uansett - jeg skriver ikke så og si bare positivt om denne maskaraen fordi jeg blir med i en ny konkurranse. Jeg likte den. En av de bedre!

bloglovinbloglovinbloglovin

Hei, jeg har vært i krigenSå nå er jeg sjuk. Sjuk for første gang på flere måneder (!). Det er flinke jenta si som tar tran det! Men nå som jeg faktisk er sjuk, skal jeg finne fram vaniljeisen, ha på sjokoladesaus som stivner og hjemmelaga rips -og bringebærsaus på. Deretter skal jeg skru på tven og finne fram Privat Praksis.

Og ja! Angående de svarte øyenvippene jeg har i dag. Jeg vant den IsaDora-maskaraen jeg dere. Snakker mer om den i morgen.

Også dere, jeg vet jeg selv babler om å gi og ta i bloggverdenen, men jeg er rett og slett for travel for tiden til å se på hva dere driver på med. Setter uansett pris på alle kommentarer som kommer inn! : - )

- Hvordan går det med deg?

Mitt lille land


Foto: Siv (c)

Mitt lille land
Et lite sted der en håndfull fred slengt ut
blant vidder og fjord
Mitt lille land,der høye fjell står plantet mellom hus,
og mennesker og ord. Der stillhet, og drømmer gror.
Som et ekko,i karrig jord.

Mitt lille land, der havet stryker mildt om rygg,
som kjærtegn fra kyst til kyst.
Mitt lille land, der stjerner glir forbi og blir et landskap
når det blir lyst, mens natten, står blek og tyst.

Nå tar jeg nøkkelen din, Torill!

Så vanvittig bra! "Porche!" "Jeg har tjukk mage!" "Sug inn rompa, sug inn rompa. Kom igjen nå, sug inn rompa!"

Nature is wicked


Foto:Siv.

Dere skal få se flere bilder jeg og Siv tok sammen sist torsdag, vi må bare finne ut hvilke som kan publiseres først ; - )

bloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovin

Få meg på, for faen

Filmversjonen av boka "Få meg på, for faen", skrevet av Olaug Nilssen, har premiere på  norske kinoer førstkommende fredag. Boka er virkelig fengende, så nå håper jeg bare filmen klarer å leve opp til forventningene. Og nå som blogg.no, i samarbeid med Sandrew Metronome, gir vekk ti gratisbilletter, er ikke jeg vanskelig å be.

kinovinn

 Og du - unnskyld for at jeg spammer bloglovin'en din med så mange konkurranser. Det er bare det at jeg er så veldig glad idem...

Bokkilden

"A good book has no ending." R.D.Cumming

Jeg blir en annerledes "student" dette året. Mens mange av mine venner kommer til å sitte med fjeset begravd i bøker om dramalære, regnskap, geologi og diverse, skal jeg  fordype meg inn i notenes verden. Jeg skal, som tidligere nevnt, inn i HMKG. Det kommer til å bli et år fylt av prøvelser og erfaringer, både på godt og vondt.

Men denne konkurransen dreier seg altså om å vinne 1000 kroner på ett gavekort, som skal brukes til bøker. Og hva skal en musikkgardist med bøker tenker du? Jo, det har seg nemlig slik at jeg alltid har vært en stor lesehest. Magien som skapes i ordenes verden har vært en del av meg helt siden jeg var ei lita jente. Senest i går var jeg en tur på biblioteket og tok med meg fem kilo bøker hjem. Og når man kommer inn i en ny hverdag, hvor prøvelsene står for tur, både psykisk og fysisk, kan det være utrolig godt å rømme inn i bøkenes verden. Der er alt konstant. Nettopp derfor ønsker jeg å vinne dette gavekortet. Det ville vært fantastisk. For da får jeg faktisk en mulighet til å fylle opp bokhylla med noe annet enn bøker som er mine for en måned. Jeg har jo trossalt fortsatt ei seng å lese på og helger med perm, hvor jeg skal hente meg inn igjen.

bokkildenkonk

Livet


Foto: Siv - tekst: tha great internet

Det føles rart at så mange drar fra meg denne uka. Rart er det også at jeg selv drar om litt mer enn en måned. Så sånn sett er det deilig å ha noen få dager fri fra jobb slik at jeg får sagt skikkelig på gjensyn. Jeg nekter å si hade.
I dag har jeg vært sammen med Helene og Caroline på tidenes shoppingrunde, og i kveld blir det Captain America på kino med en hel fin musikklinjegjeng. I morgen står ett kafébesøk med Sunniva og date med Magda for tur. Jeg gjør så godt jeg kan for å nyte hvert ett sekund!

bloglovin bloglovin

Gratis IsaDora-maskara

Nå til høsten presenterer IsaDora en ny maskara. Om du vil være en av de 200, som får prøve den før alle andre, gjør som meg, og meld deg på via linken under. isadorasample

DIY*: Dongerishorts

 1. Finn fram ei dongeribukse du føler for å klippe i.
 2. Klipp av beina. Pass på å ha omtrent tre centimeter til overs.
  Fine målepunkt for å få begge benene like er markert med rødt.
  Og du, det har ikke noe å si at det ser ut som at bakstykket er lengre ned enn framstykket når du legger ned shortsen. Det er helt naturlig det. Baksiden vår er jo større. ; - ) Og for all del - bukselinningen fram og bak skal legges naturlig når du begynner å klippe. Ikke legg fram - og bakstykke kant-i-kant. (På bildet kan du se hvor bukselinningen på framstykket ligger naturlig på min bukse, angitt i gult.)


 3. Lag kastesting rundt begge åpningene.
  

 4. Brett opp kanten på begge bena to ganger, slik at sømmen forsvinner.
 5. Sy fast brettekantene på innsiden, slik at både sømmen er gjemt samtidig som at brettekanten holder seg på plass.
 6. Stryk brettekantene med strykejern, og du har, i mitt tilfelle, en sabla kul, ny og billig dieselshorts! : - )


*DIY = do it yourself - gjør d sjøl

- Har du gjort noe lignende før? : - )

bloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovin

Bloggportrett hos Kari

Det har jeg glemt å vise dere. Jeg har vært med på bloggportrettet hos Kari / Lillesmurf. Hver søndag i over ett år har hun presentert en ny blogg, og endelig fikk jeg noen sekunder i rampelyset.

Søndag og nytt bloggportrettet. Denne gangen en relativt fersk blogg for meg, men en kjempe fin blogg. En søt hverdagsblogg.

Nytt bloggportrett. Vi er nå oppe i 72 stykker og jeg håper på flere. Ønsker i hvert fall å nå 100 bloggportrett! Flere som vil være med? Rop i såfall ut i kommentarfeltet eller send meg en mail på kari.rasm@hotmail.com

Denne søndagens bloggportrett er av søte Eirin fra Kristiansund. Hun har en fin hverdagsblogg med fine bilder.

Navn og alder: Eirin, 18
Bosted: Kristiansund aka K-town
Bloggadresse: http://eirinsae.blogg.no

Utdanning: Har jobba som servitør på en kinarestaurant og som altmuligdame i en outlet-butikk. Og nå er jeg på utkikk etter noe nytt. Ser virkelig for meg meg som kassadame på Rema ellerno. Det hadde vært saker. Har hørt at de tjener bra også.
Skole/yrke: Sisteåret musikk nå, og skal i Garden neste år!(!!!!!!)
Motto: Smil og vær glad for hver dag som går, så skal du se hvor mange venner du får! Jeg er ett levende bevis på at det funker!
Sivilstatus: SINGEL ? come out and get me!

Hva handler bloggen din om?
Litt om ditt og litt om datt. Både musikk, livet mitt, bilder jeg selv har tatt, og alt annet som faller meg inn der og da. Det eneste jeg kan si at jeg ikke blogger om er dagens antrekk og hot -or not. Folk liker bloggen likevel :-)

Hvor lenge har du blogget og hvorfor startet du å blogge?
Jeg har holdt på i snart fire år jeg nå. På forskjellige adresser that is. Jeg tror jeg starta rett og slett fordi jeg hadde en utrolig stor eksponeringstrang. Og jeg kan vel egentlig ikke nekte for at den er der enda. Hehe. Men altså, nå blogger jeg også for å dele mine bilder og hverdagen min med venner og bekjente hovedsaklig, samtidig som jeg synes det er utrolig gøy med html og css-koding. Hadde faktisk media som andrevalg da jeg begynte på videregående, og det er ikke uten grunn.

Hvor mange unike lesere har du pr dag?
Ligger rundt 100, og det trives jeg med. Er mange nok til at jeg får fine og seriøse tilbakemeldinger, og få nok til at det ikke blir noe stress å ha blogg.

Hva tror du folk liker ved bloggen din?
At jeg framstår som ærlig, og ikke babler i vei på  dårlig norsk i ufullstendige setninger som alle handler om dagens outfit.

Hva liker du å lese om i andre blogger?
Så lenge de skriver på en litt spesiell måte så kan jeg lese om det meste, men det ligger nok få mote ? og skjønnhetsblogger på bloglovin? lista mi for å si det sånn.

Hvilke blogger MÅ du bare lese?
Supermarie.net, hjartesmil.blogg.no, moradiogjeg.blogg.no

Beskriv deg selv med tre ord? Sta, kreativ og glad

Hva er dine interesser?
Spesielt interessert i musikk og har gått i korps siden tredjeklassen. Ellers så elsker jeg rett og slett å bare omgi meg med venner og le. Å le må nok være favoritthobby nummer to. Fotografering er noe jeg ikke har nok tid til å gjøre så ofte som jeg vil, men det ligger nok på en fin tredjeplass.

Hvordan musikk hører du på? Favorittsang(er)?
Det her er virkelig ett spørsmål det er vanskelig å svare på, men om jeg skal velge en sjanger så blir det nok rock.
Artister jeg hører på endrer seg stadig, og jeg har ingen nummer én artist eller gruppe. Nå for tiden går det mye i Simon and garfunkel, Bruce Springsteen, Queen, Michael Jackson, Katie Melua og andre småartister med onehitwonders. Jeg har også blitt påvirka av tiden på musikklinja og i korps, så jeg kan også finne på å sette på bl.a. Bojarenes inntogsmarsj eller gamle korpsstykker :-) ))

Hvilken bok er din favoritt?
Jeg leser bøker hele tiden. Sist jeg var på biblioteket for to uker siden kom jeg hjem med seksten nye? Så jeg kan heller gi dere en liste med bøker og forfattere dere må sjekke ut:

 • Lars Saabye Christensen ? Beatles
 • Victoria Hislop ? Øya
 • Hilde Hagerup ? Alle bøkene
 • Katarina von Bredow ? Bare ikke deg
 • Dan Brown ? Engler og demoner
 • J.K. Rowling ? Harry Potter-bøkene
 • Ingelin Røssland ? Alle bøkene
 • Sylvain Trudel ? Kvikksølv under tunga
 • Gunnhild Corwin ? Idas dans
 • Hellstenius, Skårdal ? Fittekvote
 • Og herregud, jeg kunne holdt på i evigheter

Hvilke(n) filmer kan du se igjen og igjen?
Jeg har en ting for teite amerikanske collegefilmer, så She?s the man og Mean Girls ligger høyt oppe, men når jeg er syk så er det Disneyfilmer eller klassikeren Pretty Woman som går på repeat.

Hvilke TV-serier klarer du deg ikke uten?
Jeg følger med på Greys jeg. Om jeg skal se på noe annet er ofte Top Gear eller Top Model andrevalget.

Hvilke type godteri MÅ du bare ha i lørdagsposen?
Mallorcablanding, Minde Fudge og skolekritt!

Er du avhengig av noe ? i så fall hva?
BANAN OG MELK ? ikke uten grunn jeg blir kalt apekatt og kalv

Hva slags planer har du for fremtiden?
Neste år nå står Garden for tur, og etter det aner jeg ikke. Drømmen er å bli skuespiller.

Hva  er din verste uvane?
Snakke alt for høyt, og kanskje det at jeg tar ledelsen litt for fort i noen sammenhenger.

Fortell en hemmelighet om deg selv.
Jeg synes hemmeligheter skal forbli hemmeligheter jeg.

Beskriv din drømmehelg!
Den skulle inneholdt masse flotte venner som også går fint sammen seg i mellom, fin musikk, fine filmer, fotografering, pannekaker og fruktcocktail, verdens mykeste seng, bading i sjøen og ei real spabehandling. Åh, luksus!

- Takker Kari for muligheten! : - )

- Hva synes du om bloggen min? Mangler noe? (De tekstene dere etterspør er lettest å skrive når man er i dårlig humør... Så vi bør se det fra den positive siden, jeg er veldig glad for tiden. )

bloglovinbloglovinbloglovin

"I'm going out to get a bite to drink."
Foto: EirinSiv 110811

bloglovin

When you possess light within, you see it externally.*

 
Foto: Eirin (c)

Fine ting på en torsdag:
Knallsol og blå himmel. Vandring i jordbæråker. Plukke hendene fulle av klinkekulestore solbær. Flere timer med bildetaking i de fineste omgivelser. Være ute i robåt når det har blitt helt mørkt, og bare høre årene som skjærer i fjorden og lager skvulpelyder. Ligge ute i sovepose og ha hele universet over seg. Være sammen med Siv og oppleve hennes verden. Le og snakke i flere timer om alt og ingenting og bare kjenne seg helt tilfreds.

* les tittelen en gang til.

- Hadde du en fin torsdag? : - )

Surnadal, baby

Tar meg en liten tur til Surnadal for å besøke vakre Siv jeg. Blomsterkjole, fargerike øyenskygger, en gammeldags kjole og kamera er pakket. Vi skal prøve å ta fine bilder. Prøve. Jeg tror det kan bli bra! :)

Disse bildene er tre av mange vi tok sammen i april i år.

- Hva kunne gjort bildene bedre? Kom gjerne med konstruktiv kritikk.

I'm trav'ling at the speed of light

Jeg skjønner ikke hvor jeg tar energien fra noen ganger. I helga brukte jeg krefter på å hoppe opp og ned til alt som kom ut av høyttalerne på RaumaRock, på mandag løp jeg noen kilometer og tok både en åtti push ups, seksti pull ups og seksti situps. I går jobba jeg fra elleve til ni. Det er TI fu* timer det! Mens i dag har jeg jobba nesten sju timer og sprunget halvannen mil(itær).

Om du ser bort i fra at jeg har vært litt sur når jeg har vært hjemme, fordi jeg er sliten, så har det så absolutt vært noen fine dager.

Og dere - dette er ikke et rent skryteinnlegg - dette hjelper på motivasjonen til å fortsette å trene, nemlig! ; - )

Raumarock 2011

Nå er bagen nok engang pakka, campingstolene(kan de stålrørene med en stoffbit på kalles stoler?), teltet, soveposen, og ett fortsatt ustjelt liggeunderlag er på plass. Rundstykker til frokost, lunsj og nattmat er baka, drikken står kald i kjøleskapet, og JEG GLEDER MEG VILT!

Raumarock 2011 - Nå kommer jeg og Emilie!

Jeg tror jeg er forelska i festivallivet jeg.

 

- Hva synes dere forresten om den nye bakgrunnsfargen min? Den er deilig, sant?

Dagens kroppsdel: Øre*

bloglovin

Vi har bada, fjasa, kosa oss med tressis og melkesjokolade, og fjasa litt til. Det er godt å ha så herlige venner som man kan dele alt med. Rett og slett fantastisk. Du vet hvor du finner meg når jeg er hjemme fra perm neste år. Lett.And iiIIIii will always love youuuu (8)

* Der finner du Magnhild

- Har du hatt en fin dag da? : - )

bloglovin

- dere er forresten superslappe på kommenteringsfronten. jeg vet det er ferie, men uansett. dere er 58 stykker...

Festival nr 1: Malakoff - Eirin og Emilie på nye eventyr

Location: Nordfjord
Involverte: Eirin, Emilie, Silje, Torgrim, Jostein, Johan Olav, Jens, Jostein Krølle, Kalle og diverse andre tvilsomme typer og festlige festivalmennesker!

Festivallivet er rett og slett fantastisk. Det er ikke et surt fjes å se noen plass, du blir kjent med nye mennesker, du bor i telt, som i seg selv er ganske moro, og ikke minst, du får servert livemusikk på løpende bånd til ganske så lite penger! Festival <3 <3

Malakoff i år slo ikke fjorårets musikkmessig, men med tanke på at jeg i år bodde på campen, og ikke i ei hytte langt uti gokk, slår nok årets fjorårets ned i de gjørmete festivalstøvlene.De artistene som virkelig slo an i år var Ida Maria, The Wombats, Bo Kaspers Orkester, Christel Alsos, Eye Emma Jedi, Kråkesølv og Hayseed Dixie. Først - og sistnevnte toppa alle. Hayseed Dixie var et band jeg ikke hadde hørt mye av fra før av. Men med coverversjoner av låter fra store band som ACDC, Queen, Motorhead, Black Sabbath og Kiss, og til og med norske Jokke (!) , alt i countrypreg, tok de virkelig meg og resten av publikum med storm. De tok oss inn i en annen verden hvor banjo, allsang, dans og vitsing ble til en uslåelig kombinasjon hvor tiden stod stille. Helt fabelaktig! STORT Smilefjes!

Funfact til dere musikkinteresserte: det er faren til de to banjo-spillende tullingene som fant opp trefingersteknikken!

Takker Ems for ei fabelaktig helg!
Nå til helga står Raumarock for tur. Gleder meg vilt!

- Litt misunnelig? Har du vært/ skal du på festival i sommer?

hits