juli 2012

Skaporden

Skapene mine tidlig i november.

Skapene mine nå, i juli.  Skapene mine nå er et levende bevis på at jeg kaller Huseby for hjem.

Spennende, lærerikt, morsomt, utfordrende, tungt, opplevelsesfylt og annerledes. Ord som alle beskriver hverdagen til en kp.3-gardist. Jeg er snart ferdig med mitt kapittel i Hans Majestet Kongens Gardes musikktropp. Dere andre, som jeg vet leser dette, kan vel nesten ikke vente på deres egen tur. Og det skjønner jeg godt! Dere kommer til å få det hardt, men når det er over, så kommer det gode. Dere kommer ikke bare til å høste frukta av arbeidet dere legger ned, men hele den store åkeren trærne vokser på. Det er ikke lenge til det er du som står med ei blå stripe på brystet.
Men aller først skal jeg få min måned sammen med mitt 3. gardekompani i Edinburgh Skottland. Hvert sekund over dammen skal nytes til det fulle. Etter tur blir det gardeball, og kjolen er bestilt. Woah!

NB!: Dere andre, som enda ikke vet hva dere skal etter videregående, eller ikke vet hvor dere skal gjøre av dere under førstegangstjenesten, ta en kikk her og her da vel! ; - )

Follow on Bloglovin

Mot normalt

I dag har jeg gjort bare det aller mest nødvendige; spist frokost, øvd litt fløyte, spittet belter og sko, spist litt mer, solt meg og lest bok på verandaen, og generelt bare bodd i pysj. En god gardist hviler når han kan! Det er deilig med sommerperm.

I gårkveld lekte jeg fotograf og tok takkekortbilder lisjpia, som ikke er så lita lengre. Hun er høyere enn både meg og Kristine nå. Etter fotograferinga var jeg på kino med lisjpia og hennes venninne og min kompis Martin - soon to be gardist(!).

Ingvild - her kledd i Nordmørsbunad.


- Hva synes du? : - )

PS: Justermagi - mot normalt.

Follow on Bloglovin

Jenter i garden

Det er ikke noe i veien for at vi skal kunne prestere like godt som gutta våre. Uttrykket "i forsvaret er alle menn" er i alle fall på vei ut. I gardeleiren, da jeg kom inn, var vi til sammen rundt 60 kvinnelige på leir, inkludert befal. Nå, i juli etter at det har vært nytt innrykk i både 2. - og 4. kompani, har vi virkelig økt i antall. Og det ryktes at når jeg kommer tilbake på leir etter sommerpermen nå er vi mange mange fler. Nye kp.1 hadde nemlig innrykk rett før ferien. Men selv om antall kvinnelige gardister øker, så er vi fortsatt i mindretall. For på leir er det rundt 1000 vernepliktige soldater. Og da er det ganske naturlig at en del spørsmål melder seg;

"Må jeg dusje sammen med guttene?"
Neinei. Det har de løst fint med et skilt hvor det står "jenter dusjer" på, som du bare henger opp på døra når det er din og de andre jentenes tur. (Du blir godt kjent med køsystem i militæret.) Lås skal det være på minst en av kubedusjene også.
I musikktroppen har vi det privilegie å ha en ren jentedusj siden vi er så mange jenter, så vi kan gå dit uten engang å tenke på gutta. Noen fordeler skal man ha av å være så mange høner samlet på en plass.

"Må jeg klippe håret mitt kort?"
Felles for det norske forsvar er at håret ikke skal berøre uniformskragen. I kp.3 skal alt være likt, så langt det er mulig. Jenter kan klippe seg like kort som guttene(1-3mm på sidene og en litt lengre pad på toppen), men det er ingen tvang. Kp.3-jenters hår skal være så godt som klistra til skallen. Om du kjenner ett hårstrå kile deg deilig i fjeset under oppstillingen midt på dagen i november, da har du ikke gjort det bra nok. Masse vann, hårgelé og hårspray er løsninga på slike problem. Håret skal bokstavlig talt være helt strigla, til enhver tid. Å fikse det skikkelig går lekende lett etter hvert.

Haldorsen og Furustøl. Førstnevnte med paradehår.

"Helt ærlig. Hva skjer om jeg får mensen i felt?!"
Jeg er i ett oppvisningskopmani, så dette er ikke noe jeg har måtte tenkt så mye på(vi hadde tre dager felt i november vi, og thats it). Som med så mye annet i forsvaret må du løse det selv. Ifølge jenter i vaktkompaniene, som tilbringer en del mer tid ute i skogen enn en kp.3er,  kan være greit å flytte perioden sin(snakk med helsesøster/lege) til uka etter. Om det ikke er noe alternativ for deg, så har du selvfølgelig våre kjære venner ob, truseinnlegg, intimservietter, og en plastpose til søpla. Det løser seg fint det. ; - ) Og du? Må du på do, så gå på do!


Meg og Myrann på skytebanen. Foto: Grinden - Eb-klarinettist

Forsvaret trenger alltid flere unge, friske mennesker. Så om du ønsker ett meningsfylt år, hvor du jobber for landets beste, så er virkelig førstegangstjenesten plassen for deg. Uansett om du har inn - eller utovertiss.

- Er det noe mer dere lurer på, dere jenter?

Follow on Bloglovin

REPOST: "The world is not always black or white"

"Don't handicap your children by making their lives easy."

"I don't know the key to success, but the key to failure is trying to please everybody."

"Beauty, without expression, tires."

"Courage is what it takes to stand up and speak. Courage is also what it takes to sit down and listen."

"The best way to cheer yourself up is to cheer somebody else up."

"Eighty percent of success is showing up."

"You will not be punished for your anger; you will be punished by your anger."

Jeg reposter det innlegget her fordi det er viktig å dra huet sitt opp av sanda og se seg rundt. Det er mange rundt deg som trenger en klem. Så vær den som gir den!

PS: NEI er NEI

Hvem er du?1. Hvem er du?
2. Hvordan kom du hit?
3. Har du vært her før, i så fall, hvorfor kommer du tilbake?
4. Hva savner du?

- Bruk tre minutter av ferien din og kluss ned noen bokstaver i kommentarfeltet. Da er du søt! ; - )

Håper alle har en herlig ferie! Det har jeg!

bloglovin

Bambi

Eirin: æ vil på malakoff!
Pappa: dæ, hørt du? ein sivil tanke på ho

Det er så rart, og samtidig så godt, å ha to uker helt fri. De siste månedene i det grønne livet har vært himla travle. Opplevelsene og inntrykkene har stått i kø. Jeg har ikke rukket å fordøye ett før ett annet stod for tur. Vaktparader, 17.mai, konserter, Gardens dag, Kongens inspeksjon und zu weiter. Det er ikke det at jeg ikke har kost meg. Jeg er supertakknemlig for alt jeg får muligheten til å være med, og stortrives når jeg får reise rundt med talentfulle mennesker dag ut dag inn. Det er bare så godt å kunne sette seg ned på rompa og bli der. Sånn som i dag for eksempel; Stod opp til elleve(! ikke kvart over seks) og har sløva på sofaen siden da. Lovelife

I går ja - da bestemte jeg meg for å spille en liten trall for kaninen


på fløyta jeg fikk fra denne kaka. Mamma kan kaker.

Egentlig så er vel både jeg og S(L)ofusen fornøyd med at det ikke kom så mange pipelyder ut. På hytta er det ro som gjelder.

For er det rolig nok, så får man se det man mangler i storbyen. Nemlig skikkelig dyreliv. I dag hadde vi besøk av både Waldemar Thrane og flere Bambier.
- Har du gjort noe spennende så langt i sommerferien?

bloglovin

Helgelandsturné-essens

10 driller, 3 konserter, soving i 3 forskjellige militærleire, en hel del finvær og 50 timer i buss.

Folkehøgskolestemning på Værnes Garnison


Namsos "Rock City". Finværet forfulgte oss hele turen. Kan ikke be om så mye mer.


Fôringstid i "Rock City"


Gutta slo seg løs i rockemuseet i Namsos. Her under ei DDE-låt.


Si hei til skopussemate Nesset!
Vennesund


Kaptein Kaald og hans skute


Drillboys


Utsikta fra vakre Torghatten, Brønnøysund


Rom 220 minus Buggelugg og Nordberg
Tissepause på Polarsirkelsenteret. Fem min til disp. på omtrent 115 vernepliktige. Klar, ferdig, tiss?


Flott mottagelse i Ranahallen, Mo i Rana. Ajeaje!


Vi har gitar i Ola-drillen vår vi. Kultkult!

Namsos-drillen
Gå til 14:58 om du er på utkikk etter el-gitaren ; - )

Jeg hadde med glede reist mer innad i Norge med kompaniet. For en tur dere, for en tur!

bloglovin

Det var øl, berusende ord, det var sommer det var sol

SOMMERPERM!

Grillmat + vin + sommervarme + svømmebasseng og jacuzzi + en herlig gjeng med gardister =


Da har jeg endelig fått sommerferie jeg også. To deilige uker, som for det meste skal tilbringes hjemme, sammen med familien.

Siden midten av juni har jeg rukket å blitt tjue år(!!!), spilt på NM i skolekorps, reist Norge på kryss og tvers, gått min siste Ola-drill,og holdt min siste konsert på norsk jord, som gardist.Siste helga i sommerpermen stikker jeg på hyttetur til Hvaler sammen med deler av rommet. Herligherlig! Deretter står noen hektiske dager på leir for tur, før kompaniet setter kursen mot Skottland og Edinburgh Military Tattoo! Fem uker i Skottland dere. Det skal bli bra!

- Har dere funnet på noe gøy hittil i sommer? : - )

bloglovin

NORD-NORGESTURNÉ

Å være på Norges-turné som en del av Hans Majestet Kongens Gardes tredje kompani var helt nydelig. Vi har hatt tidenes reiserute. På ei uke har vi vært innom Alvdal, Namsos, Brønnøysund, Mosjøen, Bodø, Mo i Rana, Stjørdal og Trondheim.Jeg har sett så mye, og opplevd mer enn jeg kunne tenkt meg til på forhånd. Rundt om i Norges land har vi rett og slett blitt mottatt som kjendiser. Som fenriken sa: Vi er kjendiser som ett felles kompani, ikke enkeltpersoner. Derfor høster vi oftes bare de gode sidene ved å være kjent. Utrolig artig opplevelse. Vi har blitt mottatt av svære plakater, enkelte har måttet skrive autografer, vi har blitt møtt med ett trommekorps ved ankomst Brønnøysund, fått delta på en guidet tur til Torghatten, spist knallgod mat og deilige desserter, og blitt møtt av stormende applaus før vi i det hele tatt har begynt drilloppvisningen. De stedene vi har vært har folk arbeidet lenge for at vi, og de, skulle få en best mulig opplevelse. De hadde stengt av veier til oppmarsjene våre, gitt bybefolkninga fri slik at de fikk muligheten til å se oss live, og selveste hurtigruta utsatte ankomsten sin på kaia i Bodø for å legge til kai under vår innmarsj.

På turen har vi gått ti gode drilloppvisninger, og holdt tre konserter i idylliske omgivelser. Regnvær har vi bare hatt når vi har kjørt buss. Megaheldig!

Drilloppvisning 100års-jubileum Drevjamoen leir, Mosjøen.
Sjt. Ekrem gir drill en peptalk før oppvisning.

Propell på g.

Tilbakemeldingsseanse med befal etter oppvisning. (Dette er det viktigste som skjer etter en oppvisning. For å bli så gode som mulig, må man vurdere egen innsats direkte etter hver oppvisning når ting, som er bra og kan bli bedre, ligger klart i minnet.)

Etter siste Ola-drill i år, som vi gikk utenfor Nidarosdomen i Trondheim, kunne hele kompaniet klappe seg på skuldra for god innsats. De drillene vi har gått den siste tiden kan vi virkelig være stolte av.Og Norgesferie dere, det er virkelig å anbefale!Alle foto: Eirin Sætherbø (c)

bloglovin

hits