juli 2011

Det vi trenger nå er en real dose humor

Ingen har godt av å lese, se eller høre om det vonde som har skjedd hele tiden.
Len deg tilbake, slapp av, og le:
Piff the magic dragon - Penn and Teller show

 John Archer - Penn and Teller show

Kjære alle sammen

Jeg er så sinna, og jeg har så vondt. Hele meg er lamma. Jeg klarer såvidt å slippe noen tårer, og de få som kommer kommer først når det er sentimental musikk på tven fra alle minnemarkeringene rundt om i det flotte landet vårt. Når jeg reagerer så sterkt så tør jeg ikke en gang tenke på hvordan de som er direkte berørt av det har det nå.

Jeg har veldig lyst til å gi dere bilder og småhistorier fra festivalen jeg var på i helga. Men jeg klarer ikke. Alt som surrer oppi hodet mitt er det som skjedde nå på fredag. Det første jeg gjør når jeg går inn på dataen er å lese mer om det som skjedde. Herregud. Jeg klarer ikke engang å skrive hva det var. Det er for uvirkelig.

På både fredag og lørdag på Malakoff ble det holdt ett minutts stillhet til minne for de vi har mistet. Markeringen på fredag var definitvt verst. Da visste ikke jeg ikke engang om de AUF-erne vi kjente var i trygghet engang. Heldigvis ble det bekrefta i løpet av kvelden at de alle var evakuerte og fysisk uskadet. Fy flate for en time.

Jeg kan ikke gjøre annet enn å si at jeg er umåtelig stolt over hvordan landet vårt har taklet denne tragedien. Kronprinsen, Eskil Pedersen, og ikke minst, Jens Stoltenberg og de frivillige fra campingen i Utvika, som reddet rundt 250 AUF-ere, tusen tusen takk for at dere er dere. Dere er fantastiske og har gjort og gjør en enestående jobb.Det er sterkt å lese hva mennesker i andre land mener om oss. De ser opp til oss nordmenn på måten vi har taklet dette på. Der Spiegel, Tysklands største avis, hyller Jens Stoltenberg og kaller ham både sjelesørger og superhelt, Nederlendere skjønner ikke hvordan vi kan reagere på noe som dette med kjærlighet, og ikke med hat, Barack Obama har sagt: "Lille fredfulle Norge viser verden hvordan man bør takle situasjoner som dette. Akkurat nå vil jeg rangere Norge som det største landet i verden, jeg har aldri sett noe lignende."  La oss fortsette på denne måten!

Til alle de som har gått bort: fred være med dere , og dere som sitter igjen: jeg kondolerer . Mine tanker er hos dere. Ingen fortjener å oppleve noe så  vondt.

Det er nå vi må fortsette å stå sammen, vise kjærlighet og styrke samholdet oss nordmenn imellom. Det er også viktig å huske på at dette kommer til å gjøre vondt i lang tid. Spesielt for de som har opplevd dramatikken på nært hold. Derfor må vi huske at de ikke bare trenger oss nå, men også resten av livet.  Det er aldri for tidlig eller for sent å vise omtanke. Den klemmen du gir i morgen kan, og bør, gjentas også igjen om ei uke og om ett halvår, og året etter det igjen and so on. For de sårene de som var der og de som har mistet noen har fått, de kommer til å blekne, men aldri gro.

I morgen skal jeg møte opp på Rådhusplassen klokka 19:00 for å gå i rose-tog. Jeg forventer å se alle som bor i Kristiansund eller omegn, som har anledning, til å møte opp. Sammen er vi sterke.

Jeg kommer aldri til å glemme hvordan det norske folk spontant framførte Ja, vi elsker etter rosetoget i Oslo. Stolt!

Lys og varme

Varme tanker til alle som er berørt av tragedien på Utøya

Pakkeliste Malakoff

En dose godt humør. BILLETTER. Frisbee. Tannkost. Liggeunderlag. Flanellskjorta. TELT. Hatt. Drikke. Engangskamera. Sovepose. Dopapir. Solbriller - hvem bryr seg om at det er meldt regn? Puteputepute hjerte. Ekstra sko og tusen par sokker.  Vannpistoler. OG Emilie. + litt til

Hurra for buss som går klokka 0600 i morgen!

Fjorårets med Johan Olav, Silje, Ingvild og Jens - her mangler Jostein!

- Imens jeg er borte kjører vi på med en ny spørsmålsrunde! FYR LØS (I dette innlegget.)
(Har forresten fått tillatelse til å blogge mens jeg er inne til førstegangstjeneste i Garden! )

bloglovinbloglovinbloglovin

Hei

Jeg huska ikke hvor vondt det gjorde å helle glohet kaffe over handa. Derfor gjorde jeg det på jobb i dag.

Så tidligere i kveld gikk jeg og strødde frosne erter overalt. Hurra.

Jeg glemte handa litt senere når jeg snudde meg rundt for å skru på tven da. For pappa har vært på expert i dag. Så nå har jeg ræva godt planta på gulvet og tidenes største facebook. ; - )

Trives.

No matter how far a person can go the horizon is still way beyond you.

Alt for lenge siden jeg har tatt i kameraet mitt. Og det merkes. Jeg som hadde store planer om å ta masse bilder i ferien. Opprinnelig ei fin plan, bare dårlig gjennomført.

Nå på tirsdag tok jeg med meg eks-klassebuddy Ingvild ytterst utpå bergene for å se sola gå ned. Også satt vi og snakka i fire timer. Er så utrolig glad for at jeg får ha med meg den dama der inn i militæret!

making gif

- 1, 2, 3, eller 4? : - )

bloglovin

Secrets are things we give to others to keep for us.

Alle går vi og bærer på ting vi ikke vil skal komme ut, eller vi rett og slett ikke tør å slippe ut. Av en eller annen grunn er vi redd det kommer til å ødelegge for oss. Selv om det som oftest ikke gjør det. Vi går rundt og tenker på ting som bekymrer oss, eller vi har opplevd noe vi ikke tør si til noen, for det er ingen som forstår oss.
 Det er da det er viktig å huske på at du ikke er alene. Det du tenker, føler eller har opplevd, uansett om det er noe utrolig fint eller hjerteskjærende, har andre opplevd det før deg.

Disse hemmelighetene kan det være utrolig godt å ha ett utløp for. Nettopp det får du i dette innlegget her. Ingen hemmeligheter er for små eller store. Og du må mer enn gjerne være anonym.

- Del en av dine hemmeligheter med oss andre i kommentarfeltet her, og kjenn at skuldrene dine senker seg flere hakk. Det kommer til å gjøre deg godt. Jeg lover!

Inspirert av vakre Lise/lissis.blogg.no.


Malakoff 2011 22.-24. juli

Jeg kan ikke gjøre annet enn å klappe i hendene når jeg leser om artistene som kommer på årets Malakoff-festival. Det kommer til å bli ei magisk helg! Datarock, Ida Maria, Kråkesølv, Christel Alsos og Honningbarna. Sammen med verdens beste Emilie.ÆÆÆÆ - ta bli så bra!

 

- Festival i sommer du?

Jeg

Jeg har så utrolig lyst til å skrive noe som fenger dere. Rekke på rekke med bokstaver som dere sluker helt rått. Alle de uttallige avsnittene, uten at dere føler at dere har lest mer enn ei setning. Jeg har så lyst til å gjøre det. men fingrene og  hjernen vil ikke være med. Jeg vet hva jeg vil skrive, følelsene kommer bare ikke ned gjennom tastaturet. I arkivboksen min ligger det omtrent 20 innlegg som jeg har begynt på de siste to ukene. Trist at det ser ut til at de blir liggende der.I restore myself when I'm alone.

I dag har jeg vært helt alene. Hele dagen har jeg brukt på å sitte ute i verandaen og lese ferdig den siste boka i trilogien til Michael Grant. Seks og en halv time i samme stol under den store gula sola, bare med pauser når magen skriker etter mat eller jeg må en viss plass. Det har vært superdeilig rett og slett. Hodet mitt trenger mer ferie, så nå har jeg planer om å slå av pcen og finne fram en film. Og se den alene.- Hva gjør du når du er alene?

Dødstalismanene del 2

Det gjør meg ikke noe at Harry Potter-eventyret nå er over, for den slutten som David Yates og J.K. Rowling presenterte for meg i kveld, kunne ikke vært bedre. Den rørte ved så mange følelser, og fanget meg virkelig fra begynnelse til slutt. Bokstavlig talt helt magisk! Jeg og Inger Sofie gjorde ikke annet enn å smile hele veien hjem. Virkelig verdig slutt på 14 fantastiske år med Harry Potter!

Om du enda ikke har fått ferierumpa ut av sofaen, så anbefaler jeg deg virkelig til å gjøre det. Du vet. Godteposen kan du ta med til kinoen også.

Hadebra Minerva McSnurp, Jokum Finnimann og Nilus Langballe! I'm gonna miss ya! Heldigvis har storesøstersen lagt igjen alle sju bøkene her i huset.- Been there, done that?

CorfuBaby*

Bare fordi jeg er borte på ferie ei uke, så er det flere av dere som fjerner meg fra bloglovin'. Hva er det for slags oppførsel? Makan.

Neida. Uka på Corfu med familien var helt herlig. Jeg har fått kinesisk massasje på stranda, snust inn deilige sydendufter, feira lisjpias fjorten, spist verdens beste gyros på en bitteliten restaurant i et smug akkompagnert av trekkspillmusikk, og vært i tidenes desidert fineste gamleby. Du vet de du tror bare eksisterer på filmer? De med gamle høye murbygninger i masse forskjellige farger, med små smijernsverandaer overfylt med blomsterpotter? De eksisterer faktisk. Det var helt nydelig. Jeg har også fått masse slibrige blikk fra grekere og ikke-grekere, om det går an å kalle de det, både med og uten dame. De tar seg friheter nedi der du. Også kan man jo ikke gå bort i fra at jeg har fått litt bikiniskille. Litt. Og spilt masse bordtennis med pappa. Som han sa: "Hadde vi trent en time hver dag, Eirin, ville vi vært skikkelig gode." Kunne virkelig ikke sagt meg mer enig!

Æ har hatt ei fin uke æ!

- Vært på sydenferie du?

*Corfu - gresk øy

bloglovin

This summer is gonna be pretty amazing (!)

  • ei uke på Korfu med familien (Pappa er definitivt klar for ferie. Han sitter å hører på gresk musikk på jutub as we speak. ) ((Jeg kjøpte tidenes feteste, nesten selvlysende oransje bikini idag. Den er helt magisk.))
  • Malakoff Rockefestival med Ems
  • Raumarock med Ems, Siv, Frank og Sigrid
  • Bading, SOL
  • Fotodate med Siv i Surnadal
  • Sykkylventur for å besøke fine Caroline
  • Jobbing. Jeg prøver å bli rik, skjønneru.
  • Flere småturer, alt ettersom hva pengeboka sier
  • Lange, late dager til jeg drar inn i militæret 3. oktober.

WOAH! Det her blir fantastisk!

Og med det sier jeg god sommer, og jeg kommer garantert innom en gang iblant for å si hei. Jeg klarer meg ikke uten dere,  dere klarer dere ikke uten meg. SEEYA!

- Planer for sommeren dua?

bloglovinbloglovinbloglovin

(OG dere som ikke har fylt ut denne enda(link) har god tid nå i sommer til å gjøre det. Gjør meg glad, plis ; - ) )

hits