juli 2010

Inception

Glem alt det bra du har hørt om Inception. Se den, og du får se at den er enda bedre. Selv så jeg den på kino med storesøstersen og kjæresten i dag. To og en halv time med nistirring på skjermen. Her gjelder det å få med seg alt. Ikke at det er noe problem. ALT er spennende.

Inception
En drøm, inne i en drøm, inne i en annen drøm.
Dom Cobb(hvd.personen) er spesialist i å dra inn i folks drømmer og stjele verdifulle hemmeligheter fra folks sinn.
Denne gangen må han så en idé inne i en annen manns hjerne om han skal få livet tilbake og se sine barn igjen. Han er nemlig ettersøkt og kan ikke oppholde seg i USA. Myndighetene der vil nemlig ha det til at han drepte kona si.
Høres ikke så spennende ut, men kan love deg at du vil elske den. Uansett.
Jeg var forresten på kino med storesøstersen tidligere i uka også. På en langt mer lattervekkende film sådan.


Klarer du å gjette hvilken?

BarneTV

La oss se litt tilbake på barndommen vår folkens. Før tiden kometkameratene kom å ødela alle halvhjerta forsøk på å lage en lett og fengende introsang. (kometkameratene er jo bare bråk)

Alle husker vel Tresko? Det er jo ikke så lenge siden.


Her i huset har mummitroll-VHSn blitt kjørt så mange ganger at tapen har blitt ødelagt, og vi har endt opp med en mamma som kan tema-sangen både framlengs, baklengs, på kryss og på tvers. Kanskje til og med speilvendt?


Åååh, Mumfie. REN MAGI! Hvalen, Skremselet og Pinkykjærlighet.(OBS: Mumfies magi funker ikke nå som vi har blitt eldre. Bare kos deg med minnene du. Stol på meg.)


Å herre, Noddy er skummel enda han.


Se så mye mer vennlig den nye versjonen er. Selv om den mangler litt(les:ekstremt mye; stikk tilbake og hør på måten mannen i forrige video synger Noddy på'a.). Sjarm.


Petter Kanin trenger ingen intro. Spill av og sov godt

Tyrkia - reisemål # 1 ! Dag 6 - 9

Ferien min i SIDE 2010

Tyrkia - reisemål # 1 ! Dag 1-5 her.

Dag 6: "Jalla "

Bassengkanten ble min nye adresse. Lunsjen ble ikke inntatt lengre unna enn i bassengbaren. Livet viste seg fra sin deilige side. Vindusshopping om kvelden inne i fine gamlebyen, hvor vi også møtte på flere tyrkere av det sleipe slaget. Noen folk kan bare ikke folkeskikk.
Til middag spiste jeg min aller første skikkelige Döner Kebap. N to the ydelig! Kebaben ble fortært på en skikkelig jalla restaurant med hvite plaststoler, gul og oransje duk, kjendisplakater som hang i alle mule retninger i forskjellige rammer, og musikk fra radio  blanda med musikk fra tyrkiske mtv i bakgrunn. Lekkert. I tillegg var nærmeste nabo, som faktisk viste seg å høre til restauranten (!), ei sittegruppe med fullt av vannpiper stående. Og som om ikke det var nok var bakgata restauranten lå i dekorert med juletrelys i i alle slags farger, oppetter trestammene.

Fire stykk storfornøyde kebab-mennesker. Skal sies at lisjpia spiste kylling.


Dag 7: "Sunburned all over"
Denne dagen var også en finfin dag(om du ser LAAANGT i bort fra solbrentheta). Fikk nemlig naan-brød med navnet mitt på. Ikke verst, ikke verst.


Dag 8: "BURGER KING!!!"
Hahaha. Nok en tur på det fantastiske markedet i Manavgat. Går jo an å dra dit for å besøke grønnsaksmarkedet og bare lukke øynene og la nesa gjøre jobben. Fantastiske dufter, anbefales! :)
Etter markedet endte vi faktisk opp på burgerking. Mat derfra har ikke smakt så godt på mange år. Matvrak som jeg er gikk den ned i ett jafs.
Bildeillustrasjon fra burgerhimmeln


Dag 9: "Zen"
Dagen hvor jeg prøvde yoga for første gang i mitt liv. Virkelig irriterende å se på verdens lengste og tynneste tyrkerdame bare strekke og folde kroppen sin på måter du trodde var umulig, mens man selv sitter der og nesten banner fordi det gjør så vondt når man bare prøver å få hodet inn til knærne... Yoga er IKKE min greie. Neinei.

Dette var også dagen hvor lisjpia(lillesøstersen) ble tenåring, og vi feira på god-restauranten Alremu(som vi hadde spist på to ganger tidligere). Heldig som hun er hadde de tyrkisk aften hver fredagskveld, så hun fikk jo både dans og underholdning på bursdagen sin. Var bare en ting som skurra litt. Rett etter at Ingvild hadde fått servert verdens nydeligste frukt - og kremkake, med bursdagssang fra kelnerne, snudde discjokeyen på steika og sangen sex bomb strømma ut av høyttalerne samtidig med at to av kelnerne starta strippeshow. Rett ved bordet vårt. Bingo. Lurer på hva jeg hadde gjort for å fortjene det? ^^
(ja, jeg har tillatelse til å legge ut Ali-bilde)
More to come.

Åja, det er sant. Bare en siste ting før jeg legger meg. Jeg bare må vise dere effekten av det nye tannblekemiddelet jeg kjøpte der nede:

SUPEREFFEKTIVT

Eirin leker husmor

 Nå har jeg og storesøstersen lekt husmødre og gjort mamman vårres glad. Vaska hele badet har vi. Og badet her er en storjobb. Står jo flasker og pynt overalt som støver ned. Resultatet er ett skinnende bad og ei ekstremt allergisk Eirin. Støvallergi og vasking går aldri bra sammen.
Vi kosa oss faktisk når vi vaska. Stjal radioen til lisjpia(minstesøstra) og gaula med på p4s sommerlåter. "...til det grønne Tir'na noir! lalalalalaaaaallalalala" Sikkert vakkert å høre på.

Som belønning stikker vi og bader hvert øyeblikk. Ikke noe er som å bade i norsk kaldt sjøvann(faktisk!). Hadde forresten mitt første bad i Norge i går. Har jo nesten ikke vært hjemme i ferien jeg. Jobb - Tyrkia - Trondheim - Nordfjordeid = to netter hjemme siden juni.

BBB(bildebadebevis)


Fy for noen stygge farger på de to siste bildene. Isja.

||| BADETID!
Over og ut, Knut!

God sommer, vi snakkes!

Bloggen er forlatt til noen dager over helga. Nå står nemlig Malakoff for tur.Sommerfugler i magen.
Barteby-turen med Ingvild var forresten herlig. Mer om det senere.

God sommer, vi snakkes!

Tyrkia - reisemål # 1 ! Dag 1-5

Dag 1: "Pysjamasflyet"
Det ble få timer søvn før hele familien dro seg opp i femtida på natta for å nå Pysjamasflyet fra Årø lufthavn for litt over to uker siden. Mål: Side - TyrkiaÅh, fine flyutsikta!

Dag 2: "You do magic with your hands."
Tid for tyrkisk hamam med mamsen. Badstu, full kroppspeeling, gjørmeansiktsmaske, skummassasje, og ei avslutning med en førtifemminutters full kroppsmassasje. MEKKA. Bare ett minus; pga. olja jeg ble massert inn i førte både til solbrenthet og soleksem. Jippi. På kvelden så vi en av mange VM-kamper.Sjekke kule tattisen til mannen!

Dag 3: "Bitch? Beach?"
Første stranddag. Hotellet vi lå på, Cennet, lå rett på stranda, så var bare å tusle rett over fine promenaden med handkle i handa :) På kvelden spiste vi middag på restaurant Alremu for første gang. Fantastisk mat, og verdens beste kebab i følge pappa. Og jeg kan ikke si noen på stående fot som har spist så mye kebab som papsen.

Og ja! Når vi var ute og gikk på kvelden fikk jeg meg en ny kompis.


Dag 4: "Ikke Side da!"
Sidespøkene begynner å komme; "butikken ligger i sidegata", "sjekk sidelomma" Haha ha      ha. Morsomt.
I tillegg så fikk vi se burka-damenes svar på OnePiece for første gang.
Disse damene...


går nemlig kledd slik på stranda:Drakta er å få kjøpt i alle regnbuens farger, og om du vil være skikkelig vågal skaffer du deg ei med en annen farge på mansjetten. Da altså, da tar du av.

Dag 5: "Manafgat"
Båttur med stort sjørøverskip til Manavgat. Bading i elvevann med 13'C. Hva skal man si? Forfriskende?
I Manavgat besøkte prutedronninga Eirin ett gigantisk kles,smykke, frukt - og grønnsaksmarked og kom storfornøyd ut, med både belte, honning, aprikos, fersken og shorts til en billig penge.
Etter markedet satte ett stykk Eirin med familie seg ned og inntok et heidundrandes burgermåltid på selveste BurgerKing, avdeling Manavgat. Yum.Skriver om de siste dagene når jeg er våken.
Godnatta!


I morgen drar jeg til Bartebyen og blir der i tre dager!

bloglovinbloglovinbloglovin

Jeg har det så deilig!

Nå er det ikke mange dagene siden jeg storkosa meg i Side, Tyrkia med familien.
Fra mandag  av bare fortsetter herlighetene.
Tredagers Trondheimstur med Ingvild, deler av torsdagen skal jeg forhåpentligvis tilbringe med herlige Emilie, og neste helg blir det Malakoff Rockefestival med både fine Ingvild og supersøte Linda. Jeg har det så deilig!

Trondheim fører vel til masse vindusshopping og sikkert noen smarte innkjøp. Okei, sko MÅ jeg ha. Men kjenner jeg meg selv rett kommer jeg hjem uten sko.

Malakoff vil blant annet inneholde:
overnatting på hytta til en kompis sammen med koselige folk og flotte musikere og band som
  • Big Bang
  • Thomas Dybdahl
  • Skambankt
  • Johan Olav Nilsen og Gjengen
  • The Cumshots
  • Sivert Høyem
  • Timbuktu og Damn!
og sikkert masse andre deilige overraskelser. Nå skulle jeg til å si at jeg er forberedt og åpen til alt, men det kom alt for feil ut. Au.

Tyrkia
- sinnataggen


- onepiecegurlnumbah1


Ellernei. Er nok lisjpia sin dette. Heldigvis. Driver ikke med teletubbieslakt. Ikke kan jeg lage kyssemunn heller.

bloglovin

Konkurranse - Inception

Ved å legge ut dette her kan jeg vinne fire kinobilletter til Inception. Ja takk.
inceptionkonk

Pappa er ikke hjemme i dag

Og han sa jeg skulle pakke ut av sydenkofferten min og rydde rommet, men siden det er finvær maser mamma på at jeg skal sette meg ute i sola istedenfor. Det er jo så alt for sjeldent finvær her. Så nå har jeg dradd på meg bikini og skal lete etter harry potter-bøkene til søstersen[som ikke bør være dratt med på flyttelasset hennes til trondheim!!! ].

Dere er forresten kjempedårlige til å stillle spørsmål...
(Spørsmålene kan godt være Tyrkiarelaterte )


Er du så heldig å være en plass med finvær?Ein bloggars kvardag

 Heldags i nynorsk fra november i fjor.

Ta meg litt med ei klype salt. Noen unnskyldning for at teksten er lang, ooog på nynorsk, dét får du ikke.

Blogging har blitt ein stor del av dagens samfunn. Eg trur ikkje du finn ein skoleklasse kor det ikkje er ein som har blogg eller nokon som kjenner ein med ein blogg. For det å ha blogg er jo så kult og livsviktig. Uansett, det å ha blogg bringer med seg både positive og negative opplevingar. Slik som det meste gjør.

 

Når du startar opp ein blogg har du mange portalar å velje i mellom. Blogg.no, wordpress, iPublish, blogspot, tumblr, Twitter. Ja, moglegheita er mange. Veljar du Blogg.no er du nok garantert fleire lesarar, og fleire kommentarar. Kommentarar er viktig, og det seies at ein blogg ikkje lever utan kommentarar. Noko eg må seie meg einig i. Det er jo kjedeleg å skrive noko man ikkje får respons på.

Etter å ha valt bloggportal kjem det store spørsmålet. Kva skal eg blogga om?

 

Rosabloggar, motebloggar, matbloggar, musikkbloggar, kvardagsbloggar. Kategoriane er uendelige. Rosabloggar er bloggar utan innhald, kor dei fleste legg ut bilde av ?dagens outfit?, altså dagens antrekk, i kvart einaste innlegg. På bildet har dei gjerne på seg deg nye ?uggsa? og står med trutmunn mot spegelet. Det er jo det som er kult. Rosabloggar er små stiklingar av motebloggane. Den einaste skilnaden er kvaliteten på bileta og at motebloggarane i tillegg tek med pris og fortel kor plagget er kjøpt hen.

 

Når eg tenkjer meg om så er ikkje skilnaden mellom motebloggarane så store heller. Det går ganske så mykje i dei same plagga. For å få noko unikt kjem plagga dei tek bilete av i ein så høg prisklasse at det heller ikkje blir interessant. Og kva er då vitsen å lese dei om man ikkje er god med nål og tråd og kan lage sine egne kopiar av plagga? Du veit ikkje du heller nei, tenkte meg det.

 

Ut i frå kategoriane mat ? og musikkbloggar kan du jo sjølv tenkje deg kva dei handlar om. Bak matbloggar sit det kjerringar som serverar oppskrifter til andre bake ? og kokelystne kjerringar, mens musikkbloggane bablar i det vide og breie om kor bra den siste skiva til ein eller annan hip hopar eller RnB-artist er. Dei sistnemnte bloggane er som oftast skrive av fjortissar utan god musikksmak.

 

(Bare ett bilde, slik at du ikke sovner blant all teksten om du har lest så langt :) KILDE)


Kva for ein kategori du veljar å skrive under, er opp til deg sjølv. Det beste er vel om du finn på noko heilt nytt. Kvifor ikkje ta for deg alle orddelingsfeila rundt om og blogge om dei? Orddelingsfeil som ?fjern styrtmus? til dømes er jo morosamt.

Ein bloggars kvardag kan vere stressande. Når du har hatt blogg ei stund begynner du ofte å ?tenkje i blogg?. Du kjem rett og slett til å gå og formulera setningar som kan vere fine å ha på bloggen. Setningar som til dømes fortel om den fine hytteturen du nett var på, om den nye hunden din, eller kor redd du var når du tok svineinfluensasprøyta for den saks skuld.

I tillegg bør du ha eit bilete, og kanskje ein song som har noko med temaet å gjere.

Oi oi oi, det ballar på seg.

 

Med dette kjem også presset. Bildane vere bra, lesarane må kunne noko ut av teksten. Ein blogg har ein underhaldande funksjon. Og det å alltid klare å underhalde er vanskeleg og stressar oss bloggarar endå meir. Me vil jo som i alt anna vere best, og ha flest kommentarar sjølvsagt.

Det blir nesten ein gjengangar av ?survival of the fittest? bare i bloggversjon.

Det held ikkje å skrive berre to innlegg i uka heller. Helst skal du skrive fleire gonger dagleg.

 

Når det kjem til at bloggar skal underhalde så er det også nokon underheld utan å vete det. Den fyrste overskrifta som eg merka meg i dag då eg gjekk inn på bloggportalen Blogg.no var denne:

?Jesus var egentlig bare en wannabe Buddha.? Haha, eg ler. Man treng ikkje ein gong lese resten for å skjønne kor dumt skreve dette er.

Andre ulemper med å ha blogg er at det er veldig lett å bli påverka av all den dårlege norsken du kjem over. Noko av grunnen til at norsken er så dårleg har vel noko med at gjennomsnittsbloggaren bare er tretten år gamal å gjere.

Men ikkje berre skriv dei dårleg norsk, dei presterar søren meg å pressa inn like dårlig engelsk også. Gjerne i same setning, slik som her:

? Hei hei!
Nå har jeg fått ny Header!!!!!
YOU LIKE??
Here it is!! I made it by myself!!
I AM STOLT!!?

Fantastisk norskbruk, ikkje sant?

 

Men me er ikkje ferdig der ser du. Ein av mine favorittar blant alle feilskrivingane på dei norske bloggane er orddelingsfeil. Og dei er florerar det verkeleg av. Du treng ikkje vere innpå meir enn tre bloggar før du kan fylle opp ei heil A4 side. Kanskje eg skal lage den bloggen med orddelingsfeil sjølv?


Overskrifta ?Dåps takke kort og julekortet!? er skremmande nok skreve av ei på tjuetre! Korleis skal dette gå? Dei yngre blir ikkje betre i norsk av å lese noko slikt. Berre sjå her: ?BURSDAG'S BARNET!!? Eg kan ikkje anna enn å seie at trettenåringen som skreiv dette var kreativ. Alt for kreativ.

 

Sjølvsagt fins det positive sider med å ha blogg også. Du kan finne likesinnabloggarar, oppdaga ny musikk , få respons på bilete du tek, få inspirasjon til å ta nye bilete eller lage nye ting, og sist, men ikkje minst få lest om saker som interesserer deg i frå fleire synsvinklar.

 

Gjennom ein blogg får du verkeleg brukt ytringsfridomen din. Det er ikkje nokon som bestemmer kva som skal stå der, eller kva for bilete du skal publisere. Så eg vil anbefala deg til å bruke den klokt. For det er nemleg ikkje så morosamt å ikkje få ein jobb for noko du skreiv om eller la ut eit bilete av for ti år sidan, er det vel?


Om du nokon gong opprettar deg ein blogg vil eg at du skal tenkje over kva det inneber å ha ein blogg, og at alt du publiserar blir liggande på nettet til evig tid, og for guds skyld: Ler deg norsk fyrst!


bloglovin

MusikkABC vol. 2

(Musikken velges ut i fra mp3-en min, og jeg har ikke nødvendigvis lagt inn alt jeg hører på. I tillegg er det viktig å huske at hver eneste liste er bare en brøkdel av det som er innpå der.)

Volum 1 finner du ved å klikke her.

Gi tilbakemelding om det er noe du liker, noe du ikke har hørt på før, eller om det er noe du synes var grusomt.
Utheving i svart: artister/album med kjempemye bra.

OBS: denne lista må ikke gis til små barn som skal lære alfabetet, da den inneholder feil og mangler.

      Artist - album(evt.) - låt   
a -
Audioslave - --- - Be yourself
b - Bruce Springsteen - Human touch - Human touch
c - Cat Stevens - --- - Peace Train
d - Di derre - Jenter og sånn - Jenter
e - Evanescence - Fallen(Retail) - Hello
g - Guns 'N' Roses -
Sweet home Alabama(opprinnelig Lynyrd Skynyrd 74')
j -
Joshua Radin - --- - Closer
k - Kaizers Orchestra - Ompa til du dør - Ompa til du dør
l -  Limp Bizkit - Results may vary - Behind blue eyes
m -
Muse - --- - Unintended
p - Paul Simon - --- - You can call me Al
r - The Rolling Stones - The Rolling Stones - Little by little
s - Sting - Mercury falling - Lithium Sunset
t - The Allman brothers band - (Flashback: Classics of the 70's) - Ramblin' man
u - Ugly Kid Joe - --- - Master of puppets

- Noe forslag til hvilke artister jeg kan putte inn på de bokstavene som mangler? (f, h, i,  n, o, q,  og de siste etter u)

- Tommel opp for flere musikkABC'er?


Tyrkıa er forresten superdeılıg!

LindaMi♥

Gratulerer med 18-årsdagen fantastiske pusi!

Haaper dagen dın var perfekt! ♥ ♥ ♥
Du betyr mye♥
hits