juni 2012

Gardenparty

I dag hadde vår kjære dirigent Major Nilsen et helt kompani i hagen sin. Ett spillende, syngende, koselig og pølsespisende kompani. Hele gjengen dro direkte fra årets siste vaktparade for å feire ett år som har gitt oss så mye, og som fortsatt skal gi oss enda mer i litt over to måneder til. Storkos!

 bloglovin

I morgen skal vi holde festkonsert og gå drill i Larvik under NM i Skolekorps. Ser jeg deg der? : - )

Nest siste vaktparade med drill

Nå er det litt over to måneder siden vi gikk vår første vaktparade fra Akershus festning og opp til slottet. 10 vaktparader har i alt blitt gjennomført. Den ene bedre enn den andre. Vi har vært heldige og til og med fått spilt konsert på slottsplassen. En del kult! Jeg kommer ikke til å glemme følelsen av å stå bak ett oppslått notestativ foran slottet, i paradeuniform med tverrfløyta i hånda. Hvem ville trodd at jeg kom til å spille flott musikk foran slottet når jeg stod og spilte Byssan Lull på en kulturskolekonsert for en tolv-tretten år siden?

I dag gjennomførte vi muligens vår siste vaktparade noensinne. Gardemarsj ble under oppmarsjen gjennomført uten noen innkasseringer til Sætherbøfondet*. Og hovedkorps naila Kong Haakon den 7.s honnørmarsj til glede for tilhørerne som stod gatelangs på Karl Johan.

Gatene var fulle av turister, og sola titta fram under Gammel Jægermarsj på vaktombyttet. Slottsplassen var fylt av publikum som tok en masse bilder, og inne blant publikummerne fant man både mødre, fedre, besteforeldre, foresatte, kjærester og venner av årets kp.3ere. Flere japanere hadde også tatt turen og konkurrerte ut de fleste på knipsing. Enkelte japanere så ivrige at de falt og lo.

Siste ola-drill på slottsplassen er nok historie, og nå står nye store oppdrag, opplevelser og utfordringer for tur; Hans Majestet Kongens inspeksjon av HMKG i morgen, Drammen Tattoo og Strømsgodsets 100års-feiring på lørdag, Gardens dag på søndag**, og om litt over ei uke setter vi kursen nordover og legger ut på norgesturné. Beina er slitne, men humøret er med, og jeg gleder virkelig til alt jeg skal få være med på.

 

foto: Refsland

* Gardemarsj er hellig for Gardemusikken, og siden jeg var den første som virkelig havna i baret i den marsjen i år, så fikk jeg et fond oppkalt etter meg. Et fond hvor alle som spiller feil på gardemarsj må betale inn noen kroner.
** Gardens dag: Huseby leir er åpen for publikum fra 11 til 18. Femti kroner for inngang. Drilloppvisninger, skyting og tanks, åpne kuber og mye mer. KOMKOMKOM! Leiren er forresten åpen under Kongens inspeksjon i morgen(dørene åpner elleve), kom og få med det det også! ; - )

SPREDNING!

bloglovin

Tusen sommerfugler og en Herkules

Hjemreisen fra Tyskland var en opplevelse i seg selv. Fra vi lasta opp i Herkulesen(gigantisk militært fly!) var stemninga god. I det vi tok av løfta folk hendene opp i været, og suget vi fikk i magen minnet lett om en karusell. Folk lo og gliste. Vi var flere som også tok turen framme i cockpiten for å se, og Kaald, den heldiggrisen, satt i cockpiten under landingen på Gardermoen.

"Lite fett'a!"

bloglovin

Noe nytt og en liten indianer

Det er ikke ofte at man kjøper seg noe nytt når man lever ett liv i grønt. At man tar bilder av seg selv i sivilt skjer heller ikke så ofte. Her er årets første, og sikkert siste, dose av Eirin i sivilt. I de neste innleggene igjen blir det nok Sætherbø i grønt eller svart dere får se. Garantert. 

Etter å bokstavlig talt ha stalket Dag Otto Lauritzen i en time i går*, kom jeg, Johns og påheng oss endelig inn i hovedterminalen på Gardermoen, opp på flyet til Kristiansund og satte snuten hjemover. Andre permhelg på to uker er så absolutt fortjent. Har jobba på høygir hele mai og de første dagene i juni. NMT, 17.mai, uttallige vaktparader, Kongedrill** og Tysklandstur(inkl. oppvisninger i Nederland). Sliten og fornøyd. Derfor var det godt å komme kunne sove lenge på alenerom i natt, tusle ned til byen i finværet og møte kjente for å bable litt. Hjemme fant jeg fort sofaen, kjørte på med Fame og tok meg en liten indianer***.

* Himla lang kø på Gardermoen pga. vekterstreiken. Pluss for gratis krone-is når vi stod i kø da. : - )
**Kongedrill: vår gave til Kongeparet i anledning Deres 75års-dager
***Hiawatha: nydelig drink - google it. 

bloglovin

NATO-Musikfestival: Drill på Borussia Park Stadion / video

 

Drilloppvisning for 11 000 vilt begeistrede tyskere på Borussia Stadion. Hjertebank!

"[...] vor allem das H.M. Kongens Garde Musikk- og Drillkontingent Oslo, das seinen Ruf als eines der besten Militärorchester der Welt souverän bestätigte und mit standing ovations und Zugabe-Rufen stürmisch gefeiert wurde." *

* Mönchengladbach.de

bloglovin

Oppvisning på Borussia Stadion og livet i en NATO-bunker

Det her blir kort - for nett i utlandet er dyrt.

Å gå drilloppvisning på Borussia Stadion for 12 000 mennesker var helt vilt. Stemninga fra tribunen var til å ta og føle på. Vi var gode i går. En så bra drill tror jeg ikke vi har gått før. Glisene satt godt klistra i fjeset på de aller fleste etter den fyrverkerifylte finalen med utmarsj. Da vi gikk på forflytning(marsjere med låst arm på to rekker) rundt stadion etter endt forestilling var det ville tilstander rundt publikum. Tyskerne simpelthen elsker oss. WUnderschön, WOW, wunderbar!


Foto: Nesset

Meg og den tyske flaggvakten.

Foto: Nesset

Nå sitter vi i bussen på vei til Geilenkirchen hvor vi flytter inn i en NATO-bunker. Må si jeg er litt spent på livet uten elektronikk to etasjer under bakken. Og så har vi fått høre at vi har en dusj på deling. Én dusj på cirka 130 mann(og kvinner). Kan bli interessant.

Dagsplan 03.05: Oppmarsj og drilloppvisning i Brunssum, Nederland. Oppmarsj og drilloppvisning i Geilenkirchen, Tyskland.

Auf wiedersehen!

bloglovin

Ankomst Mönchengladbach!

220(familien min) på Gardermoen militære flystasjon, klar til avreise.

Fjelldal og Löchsens tidsfordriv på under de flere timene med venting på flyplassen.


Da er kp.3 anno 2012 igang med sitt første utenlandsoppdrag! Det var først etter seremonien utenfor slottet i går at det gikk opp for meg at vi skulle ut på langtur. Jeg hadde skikkelig reisefeber når jeg satt ved middagen. Klarte nesten ikke sitte stille. Vi kom fram til Mönchengladbach i ett-tiden i natt etter flere timers reise(venting), og er innkvartert på ett hotell med tidenes frokostbuffé. Matvrak.no. Deilig.

I dag skal vi prøvegå underlaget på Borussia Stadion, gjennomgå finalen sammen med alle de andre deltakerlandene(TTT*), og ha en full dress rehearsal.

*TTT: Ting tar tid; finalen her i Tyskland kommer til å være en del lengre enn den på NMT. Og jeg synes den var i lengste laget.

Utsikta fra hotellrommet jeg ble nødt til å dele sammen med Skybert.

Gleder meg til å se mer av Tyskland.

Over og ut, Knut!

bloglovin

hits