mai 2012

Kongelig bursdagsfeiring og NATO-musikkfestival

I morgen feires våre Majesteters 75-årsdag, og i den anledning skal vi opp foran slottet og holde ei oppvisning for dem, med full ola-drill og bursdagssanger. SE HER.

Hjemme på leir, etter endt bursdagsoppdrag, pakkes instrumenter og parade ned, bagger lastes opp på buss, og vi setter kursen mot Gardermoen. Etter planen lander vi i den tyske byen Mönchengladbach i to-tiden på natten. I Tyskland skal vi blant annet. delta på flere oppmarsjer, vise fram ola-drillen vår, gå en drilloppvisning på military tattoo på Borussia Stadion for mange tusen, og bo i en NATO-bunker seks etasjer under bakken, hvor vi ikke engang kan ha med en liten mp3-spiller. Spent? Åja! Om jeg gleder meg? Åje!

Top Secret Drum Corps under Norsk Military Tattoo.

bloglovin

Rånarbejb

I dag dro jeg og en god kompis, som faktisk har kommet inn i musikktroppen til neste år ( ! ), ut på motorsykkeltur til hvor jeg har mine røtter, nemlig Halsa. Der ble det gjensyn med kjente og møte med ukjente, grilling hos foreldrene til en kompis, masse fjas og en del kjøring.

Traff også igjen tremenningen min, som av en eller annen merkelig grunn forlot musikklinja i Kristiansund til fordel for allmennfag i Moss. Ikke skjønner jeg hvorfor han dro i fra oss. Men han har det visst fint.

Ego og min tremenning


- Har du hatt en fin dag?

bloglovin

Just direct your feet, to the sunny side of the street

Skyfri himmel i Kristiansund  check

Bruke en hel dag i "Amish paradise" med verdens beste Emilie   check

Årets første bad check

Hjemmebakt brownies med is check

En smule solbrent rygg check

4 dager velfortjent PERM CHECK!- Hva har du brukt dagen på?

bloglovin

Buranovskiye Babushki - Party For Everybody

Priceless!

Drilloppvisning på Skøyenkvelden 2012

Kveldsoppdrag for KP3 en torsdagskveld.

 

Stageband klar til opplasting på buss. Alt drilles, opplasting på buss foregår på taktslag.


Inne i bussen sitter vi i rett med hodeplagg på når vi kjører fra / kommer til ett område hvor vi skal løse oppdrag. Underveis har vi selvfølgelig rist løs.

Gardist Magnussen og Visekorporal Sandberg. Visekorporalene er de som har ekstra ansvarsområder. Vi har visekorporaler som fyller stillinger som lagførere, troppsassistent og børsemaker.


Signalhornist Antrobus syker seg opp til å gå drill. Signaltrommis Nesset, ja, Nesset - han bare hermer.

Basstrombonist Widding klart til dyst.


Drillgardist Eriksrud liker kamera.

Stemmetone gis alltid før vi går på. Her fra førsteklarinettist Raad.

Signaltrommeslager Jacobsen og resten av musikktropp klar for innmarsj.

Riktige avstander er alfa omega. Noen centimeter feil her og der  blir fort en fot eller mer i avvik fra det opprinnelige rutenettet, og det gjør at hele troppen ender opp feil.

Noen av dagens tilskuere.

Kjentfolk!

Plassen vi gikk drill på var ikke bred nok. Så om du ser etter finner du nok stageband inni skogen en plass.

Drill under sin stilledel.

Kompani tre oppstilt før frammarsj til trommestunt.

Den tradisjonelle avslutningen på alle Ola-driller, nemlig Gammel Jægermarsj. Her med Sersjant Ekrem i front.

Ola-drillen avslutter alltid med Gud Signe vårt dyre fedreland før utmarsj. Her med våre to sersjanter, som tamburer, i front.

"Tøm 'ær!" Etter endt Ola-drill kontrollerer alltid drill våpenet for eventuell uavfyrt rødfis*.

*rødfis / rødplast: løsskudd

Foto: (c) meg

bloglovin

Sommer på Huseby leir

I dag har vært en slik dag hvor man sitter igjen lettere rød med et smil om munnen.

Ifølge skillet på ryggen min så har jeg vært litt for ivrig med å sole steika, smilet mitt derimot vitner om en deilig dag ute med barfottråkking til Narvesen for å kjøpe is, og kasting av frisbee på x-plass med signaltrommegutta og to gode venninner. (Da jeg var nede på x-plass og kasta frisbee var jeg lykkelig uvitende om at ei kråke sto og fråtsa i melkesjokoladen min som lå på tribunen...)

Kvelsmaten spiste jeg ute med ei bok på fanget og med sola i fjeset til toner av Bruce Springsteen, Bob Marley og ACDC. Deilig.

bloglovin

NMT-DRILL

Dette er hva jeg gjorde på i hele fem forestillinger sist helg. Om jeg fikk gåsehud når vi holdtet med front mot første-vip? ÅJA. Det er ikke ofte man kjenner bruset fra flere tusen publikumere i Oslo Spektrum.

- Var du der?

bloglovin

Hos Pfeil

I dag var størsteparten av rommet mitt samla hos lagføreren vår, Pfeil. Veldig koselig - og kvelden nådde nye høyder når vi fant lillebrorens leker på gulvet og stefarens djembetrommer i kjelleren. Just sayin'bloglovin

17.05.2012 Gratulerer med dagen!

Hva har du gjort på i dag da, Sætherbø?

SJARMØRETAPPEN (Årets gatedrill på Karl Johan. Her kan du se drillgutta danse vals.)

GUD SIGNE VÅRT DYRE FEDRELAND (barnetogavslutning på slottsplassen)

Dagen starta med to enkle seremonier, en ved 7.juniplassen og en ved Oberst Kreps grav. Begge i pøsende regn som la seg i hattebremmen vår. Heldigvis gløtta sola fram når vi stilte opp til sjarmøretappen.

Å gå opp Karl Johan på selveste syttende mai sammen med resten av Hans Majestet Kongens Gardes tredje kompani var helt ubeskrivelig. Å runde toppen ved Freia-skiltet og vite at det er nå det gjelder, og så å gi alt - og bare kjenne at det klaffer. Det var gøy det. Jeg har aldri i min villeste fantasi kunnet forestille meg at det var så vanvittig mange mennesker som hadde stimla sammen på slottsplassen. Fikk en del bakoversveis når vi gikk siste strekka opp slottsbakken. SÅ-mye-folk!

Hjemme på leir gikk vi en liten oppmarsj ned til butikken, hvor Huseby skolekorps hang seg på, for så å marsjere opp igjen til leir og gjennomføre en Ola-drill på hjemmebane. Å gå Ola-drill på hjemmebane var godt. Så selv om jeg var så sliten i beina at det ikke virka som jeg hadde bakkekontakt hele tiden, så var det en trygghet over det hele. Man kan alltid bli bedre slo*-teknisk, men om du ser bort i fra det så gikk jeg en 'feilfri' drill. Om bedre er mulig er ikke bra godt nok. I dag er jeg fornøyd med innsats og resultat.

Jeg klarer enda ikke helt beskrive hva jeg har vært med på i dag. Men at alle unge korpsmusikere bør ta sikte på å være med på det en gang i fremtiden, det er i alle fall sikkert.

Som avslutning på en fantastisk dag, dro jeg og Nesset(skopussemate og signaltrommis) inn til byen for IS(ingen nasjonaldag uten). Også lekte vi likesågodt turister og tråkla hele sentrum i samme slengen. Var også oppom slottet i finværet og slo av en prat med kjentfolk som stod på vakt.


- Hvordan har dere feiret nasjonaldagen?

*slo: sluttet orden - marsjering

bloglovin

Premiere

I går, på generalprøven i Spektrum, hadde jeg hjertet i halsen gjennom hele drillen, og pusten gikk som på en maratonløper. Jeg var så utrolig nervøs, og spenningene i kroppen ga seg
ikke før etter at vi hadde gått av "gulvet" etter gjennomføringen av den lange finalen. I dag derimot gikk det mer min vei. Jeg klarte på ett eller annet vis å endelig knekke koden med å virkelig være på* hele veien, og å stenge ut publikum(som var SJU TUSEN!!!). Fra godt halvtime før vi skulle på, var jeg mentalt forberedt. Mye takket være majoren og resten av befalet vårt. Og vår kjære TTV** som holdt en så fin peptalk for oss rett før vi skulle ut og "feie gulvet". Under den talen var nok ikke jeg den eneste som stod med blanke øyne.

Å gå drill i dag var rett og slett kjempegøy! Jeg og med-Kristiansunder og gardist Johns var så heldige å få to gode klemmer også etter forestilling i dag. En av hennes pappa og en av mannen med ett korpshjerte av de sjeldne, nemlig Trond Brenne, som bl.a. er tidligere dirigent i Tempo***. Herlighet så godt det var å vite at kjentfolk hadde sett på.

I morgen står to nye forestillinger, og tattoo-barbecue på kvelden, for tur. Jeg gleder meg, for herfra kan det bare gå videre oppover. Fritt for å sitte med US Air Force!

*Være på: holde fullt fokus hele veien for å prestere best mulig
**TTV: troppstillitsvalgt
***Tempo: voksenkorpset jeg spilte i i Kristiansund

Den blå lagune venter. God natt!

bloglovin

Norsk Military Tattoo*

*nei, det er ikke ei tatovering.

Nå har det hele starta. I dag var vi og gikk NMT-drillen i Oslo Spektrum for første gang. STORT! Amerikanerne var innom leir og så litt på oss når vi hadde marsj-trening på x-plass* tidligere i uka, koreanerne har flytta inn i bygget til 1. kompani, og i morgen er det generalprøve med alle de andre deltagerlandene i Spektrum. Det begynner virkelig å krible nå.
På fredag startes NMT med en Tattoo-parade i Oslo sentrum, deretter er det premiere fredags kveld, to forestillinger på lørdag og ei på søndag. Da skal amerikansk helt om**en min sitte som ett skudd på det glatte gulvet.


Bilde: forsvaret.no

Kvelden har jeg og noen andre i troppen brukt på å lære drillgutta våre vals. Veldig gøy! På syttende mai er det nemlig tradisjon at HMKGs Musikk - og drillkompani stopper på KJ for at drillgutta skal danse vals med publikum. Pleier å være like stor suksess hver gang. Mødrene som klarer å trenge seg fram gjennom folkemassene, og kapre seg en drillgardist, får en opplevelse de sent vil glemme. Og i og med at jeg har vært med og lært dem opp, skal jeg ta personlig ansvar om noen blir tråkket på tærne. Jeg lover.

*x.plass - den store plassen som bl.a. brukes til drilloppvisninger på leir
**amerikansk helt om - ei av de desidert fineste vendingene vi har, høye fot plasseres med tåspiss lodrett på bakken bak venstre, også dreier man 180' så man ender opp i grunnstilling


Bilde: Google Maps

- Har du vært på NMT noen gang?

bloglovin

10 dager til 17. mai!

I går ble lisjpia mi voksen, og en anelse rikere, og jeg spiste alt for mye kake. Igjen. Var fortsatt mett da jeg stod opp for å ta pysjamasflyet*.

Det var utrolig godt å se igjen slekta i går. Det merkes at det er lenge mellom hver gang når jeg er på leir. Eller, dvs. jeg merker hvor mye jeg savner dem når jeg først kommer hjem. De fleste andre her har familie innen en radius på to timer. Det skulle jeg gjerne hatt også. Kunne vært fint å slippe å leve i en bag.OBS! Det er ti dager til tidenes oppmarsj på Karl Johan. Ti dager til jeg, sammen med en herlig gjeng, skal få kjenne bruset og beundringa fra det norske folk. Ti dager til vi i musikktroppen skal spille vals på KJ** og drill skal gi noen av byens damer en valsopplevelse de aldri kommer til å glemme. Jeg gleder meg som en liten unge! Det her slår nok marsjeringa med KSK***. Beklager, Merete.

*Pysjamasflyet - det flyet som går så tidlig at man mer enn gjerne skulle kunne reist i pysj
**KJ - Karl Johan
***KSK  - Kristiansund Skolekorps

bloglovin

Video: Vaktparade 19.04

"Du, Eirin, hva skjer egentlig på en slik vaktparade med drill?" Jo, nå skal du se:

bloglovinbloglovinbloglovin

Snakkes foran slottet!

I dag gjennomførte vi nok en vaktparade fra AK* opp til slottet. Den følelsen man får når man kommer marsjerende oppover Karl Johan og folk bare strømmer ut i gatene, holder kameraene klare for så  å kline det oppi fjeset på de som går rekke én eller seks, samtidig som de klapper og gliser. Den følelsen av å vite at man virkelig er en av "kongens menn", og har en tjeneste som er så fantastisk at man får lov til slikt. Dette topper det å gå med ett skolekorps i gatene i hjembyen en lang gang. Selv om det er fint det også.

Vel framme på slottsplassen gjennomførte vi nok en drilloppvisning. Noe som er en utfordring i seg selv om man ikke skal gå den på ett hellende sandunderlag i tillegg. Jevnt over var det en ganske god drill, om du ser bort i fra at jeg tulla noe helt fælt på musikk egendel, og aller mest hadde lyst til å gjemme meg når jeg var ferdig. Heldigvis gikk vi enda en full Ola-drill** senere på dagen, så jeg avslutta med en bedre prestasjon enn den på slottsplassen. Være på Eirin, være på.


Bilde: Pappa Tjernslien

I morgen er det ny vaktparade med drill på slottet, så om du har muligheten synes jeg du skal møte opp der til halv to og overvære ett fantastisk drillshow!

*AK: Akershus festning
**Ola-drill: musikk - og drilltroppens årlige tjuefemminutters drillprogram -

bloglovin

Å trå på, og med, gresset(h)

Jeg er med og skriver og tar bilder for Kp.3s ansikt utad, nemlig Kp.3s blogg Musikkogdrill.wordpress.com. Og i den anledning fikk vi i mediegruppa et eget lite lynkurs i fotografering av PiO. Kurset varte i tre timer, som fløy fortere unna en du kan si blender. Med skikkelig finvær, en inspirerende lærer, og ikke minst flotte kursdeltagere, så lærte jeg mer på den korte tiden enn jeg noen gang har kunnet. Det skal så utrolig lite til for å få til et over gjennomsnittet godt bilde. Det gjelder visst bare å kjenne til hva som er de rette "partytriksa", som PiO kalte det.

Om vi føler vi har tatt et bra bilde så kan vi bare stikke bortom UV-bygg** hvor de presseansvarlige på leir holder til, så redigerer de bildet for oss, og begge parter kan bruke det i ettertid. Ganske digg.

Noen tips og triks

- Aldri bruk blitz
- Ta bilder i Programmodus
--> også starter du derfra - lek deg med kameraet

*PiO: presse - og informasjonsoffiser
**UV-bygg: undervisningsbygg

hits