april 2012

Uke 17 CD-innspilling, bilderull

Denne uka har vi besøk av NRK og bruker all vår tid i leirens store gymsal. Plateinnspilling står på plana. Spennende, krevende, morsomt og lærerikt på samme tid. (Bilderullen her er i gult. Gult er kult. Evt synonymt med dårlig tid, ett stykk pc som er død og lange dager.) 

Jeg lever forresten i beste velgående, og gikk min aller første drilloppvisning sist uke. Youtube Lillehammerreveljen så får du se hva jeg driver på med.

 

Hytteglede

Det er første gang jeg har måttet måke meg vei opp til hytta. Å gå fra strålende shortsvær i Oslo til ett snødekt Narnia-landskap på bare en flytur var helt uventa. Jeg hadde tatt med alt av varme klær hjem for å ikke bruke de mer i år jeg. Men den gang ei. Og, ironisk nok, nå når jeg har pakka ned masse sommerklær som skal tas med ned til Oslo, ja, da melder det to grader og sludd der også.

 Neida, jeg er egentlig veldig glad i vinteren. Spesielt når det går an å nyte den ifra båten til tante og onkel. Fredag dro vi ti personer på vårt eget lille private 'fjordcruise', som tante så fint kalte det. Med fine folk, flere stykker gulrotkake type fabelaktig med en krem fra himmelen, og masse sol var de tre timene på bøljan blå forhåndsbestemt til å bli vellykka.

 

Pappa fikk til og med en fisk. Tenk det. 

Ellers så har påskeskipet mitt vært lasta med ett tonn sjokolade, flotte disneyfilmer og den sære og morsomme filmen Kommandør Treholt og Ninjatroppen[herregud, for en film - se den!], uttallige runder med scrabble og mastermind, og enda mer kake. Masse kake. Jeg elsker kake.
Også har jeg vært sammen med familien da. Hytta er ikke så stor. De er aldri lengre unna enn andre siden av sofaen.

 
Den bikkja her, det er Otto. Nabobikkja. Naboens bikkje. Skulle gjerne hatt en sånn lodden turkamerat jeg også.

Utsikta her derimot, den er vår. Trives med den også. / Det må være lov å skryte _litt.

- Har dere hatt ei fin påske ? 

Påskeperm <3

Om ikke lenge nå sitter jeg i bilen på vei mot hytta. Min favorittplass nummer en. Jeg har sol, tonnevis med knallfin snø, ett stykk familie, uttallige filmer, smågodt, en kanin type Sofus og noen spennende krimbøker nedpakka i tidenes kammo-bag, og er beredt på fem dager uten klokke. Hytta er og blir chill-zone nummer én!

God påske!

 

Debutdrill i Drammenshallen

Torsdag før påskeferie var dagen de aller aller fleste i troppen venta på. Det var nemlig dagen for selve jomfrudrillen, om jeg får kalle det det. Vi i Hans Majestet Kongens Gardes Musikk - og drilltropp 2012 skulle endelig få vise, noen andre enn de som har tatt seg en tur innom plasthall*, hva vi er gode for.

Nervene i garderobene var til å ta og føle på. Til og med hos meg, som ikke skulle gå drill på torsdag, lå nervene så og si utenpå kroppen. Det er dette vi skal bli verdens beste på. Det er dette vi er kjent for. Og ikke bare i Norge. Det er en grunn til at vi under årets Edinburgh MIlitary Tattoo skal være en av de siste aktørene på banen før skottene selv tar over showet. HMKGs Musikk - og drilltropp er verdens beste på å gå drill og spille uten noter samtidig. Så presset var stort på torsdag. Men leverte vi med glans? AJE! Det her kommer til å bli en heidundranes drillsesong! Det kribler allerede. Æ glær mæ!

Opptak fra resten av årets Ola-drill kan du se HER.

*Plasthall: vår kjære øvingshall hvor vi tilbringer flere timer daglig for å pugge drillteknisk. Ei høyrevending dit, ei venstrevending dit. Litt mer utslag på høyrefoten. Derja!  Alt skal være perfekt ned til den minste detalj. Det krever sitt, men er så verdt det når man ser det flotte resultatet!

Nazis from the moon

- Hey whats up? 
- Nah just chillin..

Bilde og tekst: Iron Sky, Norge

Sist onsdag dro jeg og en av troppens trombonister, Melvær type B., på førpremiere på Iron Sky. Førpremieren ble vist i selveste Rockefeller Music Hall. Det var atten års aldersgrense på arrangementet noe som førte til ett annerledes publikum enn det ellers ville vært. Stemninga der vi satt på vanlige pinnestoler var rett og slett knallbra. Folk tok ei pils og latteren satt løst hos alt av publikum gjennom hele filmen. Det var nesten så man ikke følte man var på kino, men på en ren underholdningskveld. For i tillegg til at filmen serverte gullkorn på gullkorn, var atmosfæren i lokalet til å ta og føle på. Og at de ansatte fra kinoen gikk rundt i originalkostymer fra filmen, var bare med på å toppe stemningen.

Filmen er den dyreste som noensinne er produsert i Finland, og handler om en gjeng nazister som drar til månen i 1945. i 2018 er de klare til å komme tilbake til jorda, og de drømmer om verdensherredømme.

Film er bygd på konspirasjonsteorier og myter, samtidig som virkelige hendelser er fletta inn. Du får bl.a. ett gjensyn med scenen hvor Hitler sitter bak pulten sin og kjefter på sine underordnede. Denne gangen i kvinneskikkelse.

Det her er virkelig en film du ikke vil gå glipp av. Iron Sky ligger høyt oppe på lista til å bli årets film!

hits