mars 2012

Gardist No. 1206 Skoug

Hei Eirin,
Jeg ble Gardist i 1951!!! Kompaniassistent og korporal i 1.kompani.
Jeg startet bladet GARDISTEN sammen med Roald Knoph. Eksisterer den fremdeles?

Nå er jeg 80 år og sprek som alltid. 4 kompani var musikk kompaniet dengangen og jeg kunne gått inn der fordi jeg spilte fiolin!!!!. Men valgte 1. kompani i steden. Gode minner.
 

Heisann! 

Så artig å høre!

Gardisten lever fortsatt i beste velgående. På denne linken (http://issuu.com/gardisten) kan du lese fra nyere utgaver av Gardisten.

For min egen del er jeg sikker på at det jeg allerede har opplevd, og kommer til å oppleve, vil sitte i i lang tid. Det er flott å være gardist!

- Eirin


Bilde fra rekruttiden. Her utenfor Den Norske Opera, pent antrukket i vår kjære M70.

Barnas hollmenkolldag!

Gutt: "Er det damer i militæret?!"
Jeg: "Ja, vi vil også gjøre noe for landet vårt. Synes ikke du det er litt kult?"
Gutt, skikkelig bestemt: "Nei, egentlig ikke." Deretter tverrvendte han på skia og skøyta seg opp bakken.

At Kp.3 for en gangs skyld gikk i feltuniform i messa vakte oppsikt blant de andre kompaniene. Søndag den 4. var nemlig hele musikktroppen ut i skiløypene ved Holmenkollen for å hjelpe de små som gikk harepus, bamse -eller elgløypa på ski. Det var utrolig mange snørrete neser ute å gikk, barn som gliste når du heia på dem opp den bratteste bakken, unger som sa takk når du sa de var flinke, barn som satte pris på at vi smurte skiene dems etter at de hadde falt for tredje gang i bakken,  og ikke minst barn som underholdt oss når de hadde stått ned hele den lange bakken og gikk på trynet når de kom på flata siden de ikke lengre konsentrerte seg.

Da vi satte oss i bussen etter endt oppdrag kunne vi alle kjenne det brenne friskt i kinnene, og det var ikke en eneste person som kunne la være å smile. Vi gleda barna med vår entusiasme og fikk dobbelt tilbake.

Signalkorpset stilte i full parade og spilte nede på standplass og delte ut premier i målområdet. En premie vi også fikk for arbeidet vi gjorde med å hjelpe til i løypene og rigge ned. Som løytnanten vår så fint sa:
"Dere har løst oppdraget akkurat slik jeg forventet. Så for det skal dere få en belønning: en barnas stridssekk, type blå."

(BILDER KOMMER)

Holmenkollsøndag

Som avslutning på ei allerede super helg dro hele troppen opp til Holmenkollen for å løse nok ett oppdrag. Full parade, inkl. paradekappe, var på, og vi skapte stemning med drillmusikken vår og den udødelige Holmenkollmarsjen. Som en verdig avslutning på dagen spilte vi nasjonalsangen og Kongesangen til ære for Deres Majesteter Kongen og Dronningen, Deres Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen og Prinsesse Astrid. Så nå kan jeg krysse av for å ha spilt for HM Kongen og HH Kronprinsen to ganger på fem måneder. Dét er det ikke alle som får!

Gardist Sætherbø klar til dyst!


Kongesangen, Ja, vi elsker og Holmenkollmarsj
Signal stod oppe på kulen og spilte. Tonene dems ble sendt via ett høyttaleranlegg så stort at det hele endte med at de så og si spilte i kanon med seg selv. Hørtes veldig fiffig ut jo lengre ut i signalene de kom, men heldigvis for dem så hørte de bare seg selv.


Romkamerat Refsland, med rester av PA-hår, mediterer etter ei veldig innholdsrik og travel helg.

Foto: med-Kristiansunder Johns

*PA: parade

I morgen,  tirsdag er det konsert i Bærum, og på onsdag skal vi spille på Toneheim FHS og i Vang kirke. Huhei hvor det går!

Ville tilstander i Lillehammer

I går lasta vi opp på bussene i full parade, og satte kursen mot Maihaugsalen i Lillehammer. Her spilte vi for en sal fullsatt av korpsentusiaster i alle aldre, som deltok i Hedmark og Opplandsmesterskapet for korps. Jeg har, i likhet med mange andre i troppen, ALDRI spilt for et bedre publikum. Det tok virkelig helt av. Gliser fra øre til øre bare jeg tenker på det. Virkelig god stemning!

All musikken vi spilte i går ligger det opptak av på youtube.

I musikktroppen går det ikke bare i konserter og andre spilleoppdrag, vi går drilloppvisninger også. En av låtene vi spilte i går, Halling av Edvard Grieg, arrangert av Lars Erik Gudim, skal vi bruke som forflytning i årets "Ola-drill".

Forresten, om du vil se suicide trombones i praksis, spol fram til 11:00 i denne. Jeg lover deg, det er kjempekult!

hits