Film

Nazis from the moon

- Hey whats up? 
- Nah just chillin..

Bilde og tekst: Iron Sky, Norge

Sist onsdag dro jeg og en av troppens trombonister, Melvær type B., på førpremiere på Iron Sky. Førpremieren ble vist i selveste Rockefeller Music Hall. Det var atten års aldersgrense på arrangementet noe som førte til ett annerledes publikum enn det ellers ville vært. Stemninga der vi satt på vanlige pinnestoler var rett og slett knallbra. Folk tok ei pils og latteren satt løst hos alt av publikum gjennom hele filmen. Det var nesten så man ikke følte man var på kino, men på en ren underholdningskveld. For i tillegg til at filmen serverte gullkorn på gullkorn, var atmosfæren i lokalet til å ta og føle på. Og at de ansatte fra kinoen gikk rundt i originalkostymer fra filmen, var bare med på å toppe stemningen.

Filmen er den dyreste som noensinne er produsert i Finland, og handler om en gjeng nazister som drar til månen i 1945. i 2018 er de klare til å komme tilbake til jorda, og de drømmer om verdensherredømme.

Film er bygd på konspirasjonsteorier og myter, samtidig som virkelige hendelser er fletta inn. Du får bl.a. ett gjensyn med scenen hvor Hitler sitter bak pulten sin og kjefter på sine underordnede. Denne gangen i kvinneskikkelse.

Det her er virkelig en film du ikke vil gå glipp av. Iron Sky ligger høyt oppe på lista til å bli årets film!

Dødstalismanene del 2

Det gjør meg ikke noe at Harry Potter-eventyret nå er over, for den slutten som David Yates og J.K. Rowling presenterte for meg i kveld, kunne ikke vært bedre. Den rørte ved så mange følelser, og fanget meg virkelig fra begynnelse til slutt. Bokstavlig talt helt magisk! Jeg og Inger Sofie gjorde ikke annet enn å smile hele veien hjem. Virkelig verdig slutt på 14 fantastiske år med Harry Potter!

Om du enda ikke har fått ferierumpa ut av sofaen, så anbefaler jeg deg virkelig til å gjøre det. Du vet. Godteposen kan du ta med til kinoen også.

Hadebra Minerva McSnurp, Jokum Finnimann og Nilus Langballe! I'm gonna miss ya! Heldigvis har storesøstersen lagt igjen alle sju bøkene her i huset.- Been there, done that?

Dagen i dag er fylt med

julekaker og film, The Julekalender og Anastasia. Sistnevnte ligger utrolig høyt oppe på lista over de beste tegnefilmene fox-film noensinne har laget.Når mamsen og papsen er lei lyd, og Anastasiafilmen min er en gammel vhs hvis lydvolum hopper fra piano til fortissimo på åttendedelen, så er tv-stua en fin plass å slå seg ned. Hvis du ser bort i fra at det er litt kaldt da, men det går vel fint det også.

- Hva er din favorittegnefilm?

The Social Network

En ny storfilm som allerede har fått stående applaus både fra publikum, kritikere og presse borte i USA er "The Social Network", som har kinopremiere her i Norge den 22. oktober. Filmen handler om Harvardstudentene som fant opp facebook. Vi får se gründerne oppleve suksessens gode framside og ikke minst den sure baksiden.

fbfilmen
Jeg gleder meg noe utrolig til denne kommer ut, og merker allerede at jeg kommer til å bruke en del penger på kino denne måneden. Fritt Vilt 3 i morgen, Grusomme meg senere, og The social network når den kommer ut. Skal rett og slett bo på kinoen. Masse popkorn og godt selskap = tommel opp!
- Planlagt mange kinobesøk denne måneden du?

Slumdog Millionaire

Jeg vil tørre å påstå at jeg har brukt to timer av denne kvelden til å se en av verdens beste filmer, nemlig Slumdog Millionaire. (Basert på boka Q&A av Vikas Swarup). Tidligere har jeg skrevet om Donnie Darko og sagt at den gjorde skikkelig inntrykk på meg. SlumdogMIllionaire har ikke bare gjort som Donnie Darko, den har også rørt noe ved meg. Jeg sitter igjen med en helt pussig følelse av å ha vært med på noe stort. Filmen rører ved så mye av følelsesaspektet at jeg rett og slett vil si at det er helt sykt. For sykt er det. Å se en unge få tatt ut øynene sine på en torturistisk måte er sykt.

Salim(banker på dodøra):
Kom deg ut, Jamal! Prakash må legge en sværing.
Jamal Malik (på do): Ikke ferdig.
Prakash: Slutt å våse, gutter. Dette haster.
Jamal: Den er litt blyg av seg. Når ble det tidsfrist på å drite?The Police Inspector: Doctors... Lawyers... never get past 60 thousand rupees. He's won 10 million. What can a slumdog possibly know?
Jamal Malik:
The Answers.Slumdog Millionaire handler om en ganske normal gutt som bor i slummen og tjener penger ved å bl.a. stjele og selge videre. Dette endrer seg når han en dag nærmer seg millionsummer ved å delta i spørreprogrammet Vil du bli millionær?. Det stilles store spørsmål til hovedpersonen, Jamal, for hvordan kan en fattig gutt fra slummen svaret på alle disse spørsmålene?
Jamal hankes inn for juks, og vi følger han i det han sitter i avhørsrommet og forteller sin historie; og vi får se at av en eller annen grunn har alle spørsmålene en kobling til Jamals liv.

Jamal: Run away with me.
Latika: And live on what?
Jamal: Love...

Bruk morgendagen, eller natta for den saks skyld, og SE SLUMDOG MILLIONAIRE. Lover deg at du ikke vil angre. For det er ikke uten grunn at filmen har vunnet Oscar for beste manus, regi, film, sang, musikk, klipping, filmfotografi, lyd og SFX (hva nå enn dét er).

- Har du sett Slumdog Millionaire? Hvis ja, hvilke følelser satt du igjen med? Jeg er selv både skremt og fasinert på samme tid.

bloglovinbloglovin

Inception

Glem alt det bra du har hørt om Inception. Se den, og du får se at den er enda bedre. Selv så jeg den på kino med storesøstersen og kjæresten i dag. To og en halv time med nistirring på skjermen. Her gjelder det å få med seg alt. Ikke at det er noe problem. ALT er spennende.

Inception
En drøm, inne i en drøm, inne i en annen drøm.
Dom Cobb(hvd.personen) er spesialist i å dra inn i folks drømmer og stjele verdifulle hemmeligheter fra folks sinn.
Denne gangen må han så en idé inne i en annen manns hjerne om han skal få livet tilbake og se sine barn igjen. Han er nemlig ettersøkt og kan ikke oppholde seg i USA. Myndighetene der vil nemlig ha det til at han drepte kona si.
Høres ikke så spennende ut, men kan love deg at du vil elske den. Uansett.
Jeg var forresten på kino med storesøstersen tidligere i uka også. På en langt mer lattervekkende film sådan.


Klarer du å gjette hvilken?

Donnie Darko

Om du skal se en film som gjør inntrykk, anbefaler jeg Donnie Darko på det sterkeste. Jeg sitter i alle fall og måper i skrivende øyeblikk. Filmen er utrolig virkelighetsnær og surrealistisk på samme tid.
(klikk her for å se den gratis på nett)


«Donnie Darko» er en slags underlig blanding av en psykologisk thriller og en science fiction-historie.
Hva som egentlig foregår, er langt ifra klart. Vi opplever nemlig verden gjennom 15-åringen Donnie, som sliter med schizofreni. Han går i søvne, har mareritt, hallusinerer - og er skeptisk til medisinene han får.
Fra en hemmelig venn som ser ut som en kjempekanin, får han vite at verden skal gå under om 28 dager, 6 timer, 42 minutter og 12 sekunder. Dette gjør jo ikke livet til en forvirret tenåring lettere. Og han blir veldig interessert i om det er mulig å manipulere med tiden; foreta en tidsreise.
Kanskje er det det han gjør. For det er mange måter å tolke denne originale filmen på.
-VG

Som en annen seer har sagt: "Jeg er litt usikker på hva jeg har sett, men filmen var inntagende mystisk, som et sett med puslespillbiter hvor alt til slutt bare passer sammen. Vanskelig å sette fingeren på hvorfor, men dette er den beste filmen jeg har sett på mange år."
Jeg kunne ikke sagt meg mer enig.


- Har du sett Donnie Darko, i så fall, hva er din mening? Hva tror du filmen egentlig dreier seg om?

American History X

Den filmen som har gjort størst inntrykk på meg.American History X er den, av alle filmene jeg har sett hittil, som har gjort størst inntrykk på meg. Ikke bare er plotet utrolig genialt, settingen, filmingen, skuespillerne supre, alt er skikkelig gjennomført ned til siste lille sekund. Du finner ikke noe som er halvgjort. Til og med musikken er med på å skape de riktige stemningene på akkurat riktig måte. Dette er virkelig eneren av alle enerne innen filmverdenen. Jeg bøyer meg i støvet.

Filmen handler om to brødre som roter seg borti nazimiljøet i Venice Beach i sør-California. Den eldste av de to brødrene, Derek, sitter så hardt i det at når en gjeng fargede kommer til huset hans for å ta hans liv, tar Derek selv livet til to av dem. En ved skyting, den andre ved å knekke kjeven hans. Bare lyden mot fortauskanten da dette utspiller seg er uhyre ekkel. Jeg har sett filmen flere ganger, men klarer enda ikke ha på lyd eller se akkurat den scenen en gang til. Sist gang gav den meg mareritt.

Skuddene Derek avfyrer blir selvfølgelig hørt av naboene. Politiet kommer og Derek blir sittende inne i tre år.

I løpet av den tiden Derek sitter i fengsel klarer Danny, Dereks bror, å blande seg mer og mer inn i nazistmiljøet. Det er nesten så han tar Dereks plass, altså som lederskikkelse.

Samme dag som Derek blir sluppet fri, havner Danny på rektorens kontor for å ha skrevet en rosende anmeldelse og analyse av Mein Kampf. Av sin mørkhudede og autoritære rektor får han i oppgave å skrive et essay om sin bror, Derek, hvis ikke kommer hans skikkelse til å være et spøkelse på Venice Beach High.

Gjennom Dannys stil, med navn American History X, får vi høre historien bak Dereks og Dannys nazistiske oppførsel, vi får se hvordan Derek takler fengslet og hvordan Danny roter seg mer og mer inn i nazimiljøet, som under Dereks fengselsopphold har vokst til de grader.

Da Derek kommer ut av fengslet har han tatt et oppgjør mot sin nazistiske fortid og prøver å overbevise Danny om at dette er veien å gå. Nemlig å trå helt ut av nazistmiljøet.

Danny lar seg overbevise, men det er for sent. Derek følger han til skolen, men i det han snur ryggen til hører han skudd. Det er en av de mørkhudede som hevner seg. Inne på guttedoen er det mye blodsøl. Den mørkhudede har drept Danny.

Noen av Dannys siste ord i stilen, som for øvrig brukes som voiceover i alle tilbakeblikkene i filmen, er som følger:

"Hate is baggage. Life is too short to be pissed of all the time. It's just not worth it."

hits