NORD-NORGESTURNÉ

Å være på Norges-turné som en del av Hans Majestet Kongens Gardes tredje kompani var helt nydelig. Vi har hatt tidenes reiserute. På ei uke har vi vært innom Alvdal, Namsos, Brønnøysund, Mosjøen, Bodø, Mo i Rana, Stjørdal og Trondheim.Jeg har sett så mye, og opplevd mer enn jeg kunne tenkt meg til på forhånd. Rundt om i Norges land har vi rett og slett blitt mottatt som kjendiser. Som fenriken sa: Vi er kjendiser som ett felles kompani, ikke enkeltpersoner. Derfor høster vi oftes bare de gode sidene ved å være kjent. Utrolig artig opplevelse. Vi har blitt mottatt av svære plakater, enkelte har måttet skrive autografer, vi har blitt møtt med ett trommekorps ved ankomst Brønnøysund, fått delta på en guidet tur til Torghatten, spist knallgod mat og deilige desserter, og blitt møtt av stormende applaus før vi i det hele tatt har begynt drilloppvisningen. De stedene vi har vært har folk arbeidet lenge for at vi, og de, skulle få en best mulig opplevelse. De hadde stengt av veier til oppmarsjene våre, gitt bybefolkninga fri slik at de fikk muligheten til å se oss live, og selveste hurtigruta utsatte ankomsten sin på kaia i Bodø for å legge til kai under vår innmarsj.

På turen har vi gått ti gode drilloppvisninger, og holdt tre konserter i idylliske omgivelser. Regnvær har vi bare hatt når vi har kjørt buss. Megaheldig!

Drilloppvisning 100års-jubileum Drevjamoen leir, Mosjøen.
Sjt. Ekrem gir drill en peptalk før oppvisning.

Propell på g.

Tilbakemeldingsseanse med befal etter oppvisning. (Dette er det viktigste som skjer etter en oppvisning. For å bli så gode som mulig, må man vurdere egen innsats direkte etter hver oppvisning når ting, som er bra og kan bli bedre, ligger klart i minnet.)

Etter siste Ola-drill i år, som vi gikk utenfor Nidarosdomen i Trondheim, kunne hele kompaniet klappe seg på skuldra for god innsats. De drillene vi har gått den siste tiden kan vi virkelig være stolte av.Og Norgesferie dere, det er virkelig å anbefale!Alle foto: Eirin Sætherbø (c)

bloglovin

Én kommentar

Gitte

26.07.2012 kl.21:34

Høres herlig ut! Jeg kom hjem fra en uke i Fauske i går, og selv om været ikke nødvendigvis var så fint, er naturen alltid like fantastisk. Neste sommer har jeg veldig lyst på å dra på fjellet kjenner jeg.

Skriv en ny kommentar

bloglovinbloglovinbloglovin
Related Posts with Thumbnails
hits