Slumdog Millionaire

Jeg vil tørre å påstå at jeg har brukt to timer av denne kvelden til å se en av verdens beste filmer, nemlig Slumdog Millionaire. (Basert på boka Q&A av Vikas Swarup). Tidligere har jeg skrevet om Donnie Darko og sagt at den gjorde skikkelig inntrykk på meg. SlumdogMIllionaire har ikke bare gjort som Donnie Darko, den har også rørt noe ved meg. Jeg sitter igjen med en helt pussig følelse av å ha vært med på noe stort. Filmen rører ved så mye av følelsesaspektet at jeg rett og slett vil si at det er helt sykt. For sykt er det. Å se en unge få tatt ut øynene sine på en torturistisk måte er sykt.

Salim(banker på dodøra):
Kom deg ut, Jamal! Prakash må legge en sværing.
Jamal Malik (på do): Ikke ferdig.
Prakash: Slutt å våse, gutter. Dette haster.
Jamal: Den er litt blyg av seg. Når ble det tidsfrist på å drite?The Police Inspector: Doctors... Lawyers... never get past 60 thousand rupees. He's won 10 million. What can a slumdog possibly know?
Jamal Malik:
The Answers.Slumdog Millionaire handler om en ganske normal gutt som bor i slummen og tjener penger ved å bl.a. stjele og selge videre. Dette endrer seg når han en dag nærmer seg millionsummer ved å delta i spørreprogrammet Vil du bli millionær?. Det stilles store spørsmål til hovedpersonen, Jamal, for hvordan kan en fattig gutt fra slummen svaret på alle disse spørsmålene?
Jamal hankes inn for juks, og vi følger han i det han sitter i avhørsrommet og forteller sin historie; og vi får se at av en eller annen grunn har alle spørsmålene en kobling til Jamals liv.

Jamal: Run away with me.
Latika: And live on what?
Jamal: Love...

Bruk morgendagen, eller natta for den saks skyld, og SE SLUMDOG MILLIONAIRE. Lover deg at du ikke vil angre. For det er ikke uten grunn at filmen har vunnet Oscar for beste manus, regi, film, sang, musikk, klipping, filmfotografi, lyd og SFX (hva nå enn dét er).

- Har du sett Slumdog Millionaire? Hvis ja, hvilke følelser satt du igjen med? Jeg er selv både skremt og fasinert på samme tid.

bloglovinbloglovin

10 fotspor

Maria Theresa

22.08.2010 kl.00:20

Den utrolig bra og utrolig rørende! :)

eigenarta

22.08.2010 kl.01:39

Jeg skammer meg litt over at jeg ikke har sett den ennå. Donnie Darko, derimot, er blitt sett flere ganger - og jeg blir ikke noe klokere.

Eirin

22.08.2010 kl.02:00

Jeg har sett den, og ååååh, den er så braaaa!

Epletjuven

22.08.2010 kl.02:03

SFX = Spesialeffekter. (:

FrkAxelsson

22.08.2010 kl.05:34

Utrolig bra film ja! Spiller på hele følelsesregisteret mitt ihvertfall :)

Emilie

22.08.2010 kl.12:31

Ååh, den er så bra!

Eirin

22.08.2010 kl.13:27

Epletjuven: :DD

Mette

22.08.2010 kl.15:16

Slumdog Millionaire er en fantastisk film. Den er så fin, trist, realistisk, ekte og original! Det er virkelig ikke en film man føler man har "sett før", og sånne filmer elsker jeg. Garantert en av favorittene mine. :)

Kristine

23.08.2010 kl.18:50

Slumdog millionaire er knallbra! Så den i fjor sommer. Boka er og knallbra, om ikke bedre, men det er ganske store forskjeller da:P

Oda. D:

28.08.2010 kl.20:23

Så den for ikke lenge siden. På baksiden av coveret sto det "Sjanger: Drama/Komedie" eller noe sånt. Jeg klarte ikke å se hvordan den kunne være en komedie, men derimot var den veldig spennende og fin. Filmer som handler om virkelighet (mer eller mindre) er alltid best. C:

Skriv en ny kommentar

bloglovinbloglovinbloglovin
Related Posts with Thumbnails
hits